Cukini pankūkas ar sieru
Sen nebija gatavotas šīs gardās cukini/kabaču pankūkas! Un velti tik ilgi gaidīju, jo tās tomēr ir tik labas!
Sastāvdaļas (3 pankūkām, pannas diametrs 28 cm)
2 olas
1 neliels cukini (431 g)
1 sīpols ( 60 g)
100 g vājpiena kefīrs (vau paniņas)
90 g milti (es izmantoju kukurūzas miltus)
Sāls, pipari, ķiploki
1 t.k. cepamais pulveris (3 g)
Pildījums
100 g siers Bresto light 15 % (vai 10% siers, vai cits liess, kūstošs siers)
100 g tomāts
30 g zaļie lociņi
10 g dilles
Pagatavošana
1. Sarīvē cukini, uzber sāli, samaisa un noliek malā, lai tas atsulojas.
2. Nospiež cukini lieko šķidrumu, pievieno olu, kefīru, sasmalcinātu sīpolu, miltus, sāli, piparus, garšvielas, ķiplociņu, cepamo pulveri.
4. Mīklu sadala 3 vienādās daļās: ar karoti liek 1/3 mīklas pannā, kura minimāli iesmērēta ar eļļu, izlīdzina un cep ļoooti zemā temperatūrā zem vāka ( ~ 10-11 min). Kad apakša “aprāvusies”- uz pankūkas virsmas liek 1/3 no pildījuma (sarīvēts siers sajaukts ar tomātiem, zaļajiem lociņiem, dillēm) un uzliek vāku ļaujot cepties vēl pāris minūtes, līdz izkūst siers. Tad pārloka pankūku uz pusēm, piespiež un vēl patur ~ 1minūti.
Atkārto to visu ar abām pārējām mīklas daļām.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1034 g brutto ) OB = 64, OH = 101 g, T = 30 g, Kcal = 958
Uzturvērtība 1 pankūkai OB = 21,3 g, OH = 33,7 g, T = 10 g, Kcal = 319
Atbildēt