Gardie auzu pārslu un sēkliņu krekeri
Kaut kas mega vienkāršs un bezgala gards! Ļoti labi aizvieto brīvdienu filmu vakaros čipsus!
Sastāvdaļas (8-10 gab)
50 g milti ( es izmantoju kukurūzas miltus)
50 g pilngraudu auzu pārslas
10 g saulespuķu sēkliņas
10 g čia sēklas
10 g maltas linsēklas
10 g ķirbja sēkliņas
140 g ūdens (silts)
1 tējk. sāls
Garšvielas – pēc izvēles ( man piecgraudu pipari, provansas garšaugi, drupināti ķiploki, kaltēti zaļumi)
Pagatavošana
Ieslēdz plīti un uzkarsē līdz 200 grādiem
1. Traukā sajauc auzu pārslas ar sēkliņām, miltiem, sāli un garšvielām.
2. Pievieno siltu ūdeni – visu sajauc un atstāj uz ~ 15-20 min.
3. Masu lej uz paplāts un izlīdzina plānā kārtiņā (ar mitru karoti tas ir pavisam viegli) Jo plānāk, izlīdzināsi, jo kraukšķīgāk. Uzreiz var sadalīt attiecīgās “porcijās”. Vai 10 vai 8 cepumos.
4. Liek cepeškrāsnī un sākumā 10 minūtes cep 200 grādos. Pēc tam izņem iegriež ar nazi nākamos krekerus sev vēlamā izmērā un liek cepeškrāsni samazinot temperatūru uz 160 grādiem apmēram 20-25 minūtes (atkarīgs, cik biezus izlīdzina).
Uzturvērtība visai porcijai (280 g/194 g ) OB = 22 g, OH = 69 g, T = 17,8 g, Kcal = 564
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 5,4 g, OH = 17,3 g, T = 4,5 g, Kcal = 141
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 4,4 g OH =14 g, T = 3,6 g, Kcal = 113
Uzturvērtība 100 g
OB =12 g
OH = 38,2 g
T = 8,5 g
Kcal = 290
Atbildēt