Zupa ar foreli, dārzeņiem un pērļu kuskusu
Manas zupiņas sniedz ne tikai lielisku sāta sajūtu, bet tās ir arī ar visām nepieciešamajām uzturvielām pat neskatoties uz niecīgo kaloriju daudzumu uz 100 gramiem. Tas nozīmē vienu: ĒD UN TIEVĒ!
Sastāvdaļas
1500 g ūdens
300 g foreles fileja (jau gatavā/tvaicētā veidā )
488 g saldēts burkānu-zirnīšu maisījums
400 g ziedkāposts
1 tomāts (160 g)
1 neliela paprika ( 149 g )
50 g zaļumi (dilles, pētersīļi)
180 g kausētais siers “Dzintars(Baltija) “
50 g jebkuri graudaugi (man pērļu kuskuss)
Sāls, pipari, smaržīgie pipari, lauru lapas, un citas garšvielas pēc izvēles.
Pagatavošana
1. Es vispirms pannā ar vāku, nelielā ūdens daudzumā iztvaicēju zivtiņu (~ 15 min). Atdzesēju un sadalīju pa gabaliņiem.
2. Katlā lej ūdeni, kuram pievieno sāli, piparus, garšvielas, lauru lapas, garšvielas un uzvāra.
3. Pievieno zaļo zirnīšu – burkānu maisījumu, rozetēs sadalītu ziedkāpostu, gabaliņos sagrieztu papriku un pērļi kuskusu (ja ir citi graudaugi, piemēram, rīsi, tie jāliek katlā pirmies, jo vārās ~ 20 min. Visu vāra, kamēr dārzeņi mīksti.
4. Pievieno kausēto sieru, tvaicēto foreli, izmaisa, uzvāra ~ 5 min. Pievieno zaļumus. Gatavs! Lai labi garšo!
Uzturvērtība visai porcijai (3237 g brutto/2778 g netto) OB = 130 g, OH = 115 g, T = 40 g Kcal = 1344
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 43,3 g, OH = 38,3 g, T = 13,3 g, Kcal = 448
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 33 g, OH = 28,8 g, T = 10 g, Kcal = 336
Uzturvērtība 100 g
OB = 4,6 g
OH = 4,1 g
T = 1,4 g
Kcal = 48
Paldies par gardo un vieglo recepti ēda arī mazie ēdāji!
Paldies, Ilvija par atsauksmi!