Mana labākā meditācija… Jaunu kūku radīšana…
Sastāvdaļas

Biskvītam ( 440 g brutto/377 g netto)
120 g svaigi sarīvēti burkāni (uz vidējas rīves)
50 g dateles
50 g aprikozes
3 olas
25 g rīsu milti
25 g kukurūzas milti
5 g cepamais pulveris
Kanēlis
25 g eritritols
Krēmam
1 bundža (820 g brutto) konservēti persiki (460 g netto)
250 g dabīgais jogurts (Skyr)
Saldinātājs pēc izvēles
17 g želatīns
85 g ūdens
2 x 200 g svaigas avenes
Dekorēšanai ~ 700 -800 g zemenes, avenes
Želejai
900 g ūdens
25 g želatīns
Citronu sula no 1/2 citrona (~40 g)
Saldinātājs pēc izvēles
8 g vaniļas cukurs
SKOČS
Augļu “līmei”
100 g ūdens + 4 g agars
Bet var arī līmēt tos klāt ar izkausētu balto šokolādi.
Pagatavošana
Gatavo biskvītu
1. Olas atdala no olu baltumiem.
2. Dateles un aprikozes aplej ar karstu ūdeni un atstāj izmirkt. Pēc tam sagriež mazākos gabaliņos.
3. Burkānus sarīvē.
4. Olu dzeltenumiem pievieno izmērcētos, sagrieztos žāvētos augļus un sablendē viendabīgā masā.
5.  Pievieno sarīvētus burkānus un samaisa.
6. Pievieno miltus, kuriem pievienots cepamais pulveris.
7. Olu baltumus saputo  putās, pievieno eritritolu un saputo stingrās putās. Pievieno olu baltumu masu mīklai: uzmanīgi iecilā to: maisa vienā virzienā un neizceļot karoti no masas (lai netiek gaiss).
8. Mīklu lej formā, formu liek cepeškrāsnī un cep ~175 grādos 30-35 minūtes (bet skatieties, lai nepiedeg, plītis atšķiras)
9 Biskvītu atdzesē. Es uz nakti atdzisušu to ietinu pārtikas plēvē un ieliku ledusskapī. No rīta pārgriezu uz pusēm.
Gatavo pildījumu
10.Persikiem nolej sīrupu (sīrups noderēs biskvīta samitrināšanai) un sablendē.
11.Pievieno dabīgo jogurtu, saldinātāju un visu sablendē.
12. Želatīnu aplej ar ūdeni un uzbriedina.
Gatavo torti
13. Uz pamatnes, kur gatavos torti: liek biskvītu, apkārt tam  metāla konditorejas riņķi, kuram pa iekšpusi liek acetāta lentu un savelk cieši ap biskvītu.
14. Biskvītu var nedaudz samitrināt ar persiku sīrupu. Uz biskvīta izvieto avenes (~ 200 g).
15. Izšķīdina želantīnu karstā ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī (ar impulsiem:2 x  pa 10 sek) un pievieno persiku-jogurta masai: visu kārtīgi sajauc.
!!! ATCERIETIES – VISIEM PRODUKTIEM JĀBŪT ISTABAS TEMPERATŪRĀ – pretējā gadījumā želatīns savilksies kunkuļos.
16.Nogaida, līdz krēms sāks stingt (lai netek no karotes), un pa karotei liek to uz avenēm. Izmanto pusi no krēma. Pārklāj avenes ar krēmu,  un liek tortīti  ledusskapī, lai krēms sastingst nedaudz vairāk (~ uz 20 min)
17. Izņem formu, liek pa virsu otru biskvītu, samitrina to un izkārto pa virsu avenes. Pārliek ar pārējo atlikušo krēmu. Liek ledusskapī sastingt.
No rīta
Gatavo augļus un želeju
18. Pirms tam labi būtu laikus sagatavot 800 g vārīta auksta ūdens. Uzbriedina 25 g želatīnu: aplej ar 100 g  auksta ūdens no sagatavotajiem 800 g. No citrona izspiež citronu sulu un uzvāra to kopā ar 200 g ūdeni, saldinātāju  un 8 g vaniļas cukura. Atdzesē  un pievieno atlikušajiem 500 g ūdens. Atdzesē.
19. Izšķīdina ar impulsiem (10 sek.)uzbriedināto želatīnu mikroviļņu krāsnī un pievieno sagatavotajam citronu sīrupam. Noliek malā.
20. Gatavo augļus: avenes un zemenes. Zemenes pārgriež uz pusēm uzklāj uz papīra dvieļa, papīra salvete uzsūks lieko šķidrumu (lai vieglāk tos pielīmēt pie tortes)
21. Vāra “līmi”: 100 g ūdens pievieno 4 g agaru un uzvāra. Vāra 1 minūti. Atdzesē nedaudz.
22. Izņem torti no ledusskapja. !!! Ātrāk to neņem laukā, jo tortei ir  jābūt aukstai (lai agars “nostrādātu” un augļi labi pieliptu). Noņem  uzmanīgi no tortes konditorejas riņķi, un acetāta lentu Pārliek torti uz jaunas stingras pamatnes, kas ir ~ 1cm  lielāka par tortes diametru: zem kuras 2-kārši krustu šķērsu salocīta follija ~ 30 x 30 cm. To vajadzēs aplikt metāla konditorejas riņķim, lai neiztek želeja.
23.  Ņem ogas un pamīšus ņemot avenes un zemenes pusītes, sākot no apakšas, pamērcējot “līmē” piespiež pie tortes sāniem (pielīmē).  Kad sāni pabeigti, ogas izkārto pa virsu.
24. Apkārt tortei – ogām uzmanīgi apliek acetāta lentu, piespiež, nostiprina ar saspraudēm maliņas. Apkārt atkal liek konditorejas riņķi un savelk. Un ap riņķi uzloka uz augšu folliju, kuru nostiprina vēl ar skoču, lai nekas neizlītu pa apakšu, kad pildīs tortes formu ar sīrupa želeju.
25.  Nogaida, līdz sīrupa želeja sāk nedaudz biezēt un uzmanīgi ar lielāku karoti  iesākumā lej želeju gar sāniem kādu 2 cm augstumā. Liek ledusskapī, lai sastingst  uz kādām minūtēm 15-20.
26. Izņem torti un turpina piepildīt sānus un tortes virsmu ar sīrupa želeju līdz visi augļi “noslīkuši” želejā. Torti liek ledusskapī sastingt. Un no rīta izbaudam no sirds šo skaistumu!
Uzturvērtība visai porcijai (3156 g) OB = 110,6 g, OH = 330,4 g, T =23,3 g,  Kcal = 1973
Uzturvērtība 100 g 
OB = 3,3 g
OH = 10,4 g
T = 0,7 g
Kcal = 63