Sveiciens augusta viducī! Jau 4-o gadu pēc kārtas  augusta trešās nedēļas nogalē es tiekos ar savām foršajām dalībniecēm no maniem uztura projektiem. Un katru gadu tam par godu top arī kāda mana kūciņa! Maigi karameļu biskvīti ar ābolu-brūkleņu pildījumu bagātīgā augļu ietvarā: citronu-vaniļas želejā !
Sastāvdaļas ( forma 26 cm diametrs)
4 biskvītiem (1120 g netto, es katru biskvītu cepu atsevišķi, dalot sastāvdaļas 4 virenādās daļās, bet var dalīt 2 daļās un tad biskvītus pārgriezt uz pusēm) 
12 lielas olas
140 g auzu klijas (auzu klijas samaļ kafijas dzirnaviņās miltos)
100 g sausais piens 1%  (pērku Gemosā. Sauso pienu apcep uz lēnas uguns līdz karameļu krāsai un samaļ kafijas dzirnaviņās)
40 g sojas milti (vai kukurūzas ciete)
270 g rjaženka
135 g eritritols
26 g cep.pulveris
4 g soda
3 x 8 g vaniļas cukurs
Sāls šķipsniņa
Pildījumam (izmantots 700 g netto)
500 g  brūklenes
500 g āboli
350 g ūdens
50 g kukurūzas ciete
Saldinātājs pēc izvēles
Krēmam (izmantots 1500 g)
800 g krēmsiers Philadelphia light (11%)
500 svaigais siers Ricotta Galbani (11 %)
250 g krēmsiers “Mascarpone” (40%)
150 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
16 g vaniļas cukurs
Saldinātājs
400 g sāļā karamele (recepte te: https://www.edunsporto.lv/?p=21857 )
Augļu želejai
1100 g ūdens
60 g želatīns
2 citronu sula (120 g)
Saldinātājs
16 g vaniļas cukurs
Augļi, ogas
~ 800-900 g  avenes, zemenes, mellenes, kazenes, kumguats, vīnogas, apelsīns, pataija
Pagatavošana
Gatavo biskvītus
1. Traukā sajauc sausās sastāvdaļas: apcepto sauso pienu, auzu klijas, sojas miltus ( vai kukurūzas cieti), vaniļu, cepamo pulveri un sodu. Visu kārtīgi sajauc.
2. Traukā lej rjaženku un pievieno olu dzeltenumus. Visu sajauc un noliek malā.
3. Atsevišķā traukā liek  olu baltumus, eritritolu, sāls šķipsniņu  un visu puto līdz olu baltums saputots stingrās putās.
4.  Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170-175 grādiem un sagatavo formu/-as, kurā ceps biskvītu. Jo jārīkojas būs ātri.
5. Olu dzeltenumu-rjaženkas masā divos-trijos piegājienos uzmanīgi iemaisa (maisot uz vienu pusi, lai masā neiekļūst gaiss)  saputotos olu baltumus.
6. Mīklu lej sagatavotajā formā (vai formās) un liek cepeškrāsnī. Cep gatavus. Izņem un pilnībā atdzesē. Es uz nakti tos jau atdzisušus ietinu pārtikas plēvē un ieliku ledusskapī. No rīta tos sagriež trīs vienādos biskvītos.
Gatavo ābolu – brūkleņu džemu (tajā pašā dienā es sagatavoju arī džemu, lai tas paspēj atdzist)
7. Ābolus nomizo sagriež mazos gabaliņos un kopā ar brūklenēm, 250 g ūdeni un saldinātāju liek katlā.( noteikti vārot garšojiet, vai ir  pietiekoši salds, jo brūklenes dod rūgtumu). Sautē mīkstus. Nedaudz sablendē.
8. 100 g ūdenim pievieno kukurūzas cieti, pievieno brūklenēm  un āboliem, maisot karsē, līdz masa sabiezē. Atdzesē.
Gatavo krēmu
9.  
Krēmsieru Philadelphia sajauc ar Mascarponi,  biezpienu, saldinātāju un vaniļu. Sakuļ vai izmaisa. Un tikai pēc tam pievieno svaigo sieru Ricottu un iemaisa krēmā blendēšana to var atūdeņot).  Krēmu pilda konditorejas maisā. Krēmu vajadzēs sadalīt  4 daļās ( 3 x 380 g un 1 x 300 g)  3 daļas biskvītiem pa vidu, 1 daļa tortes virsmai.
Gatavo torti
10. Liek pirmo biskvītu  konditorejas gredzenā, kuram pa iekšpusi izlikta acetāta lenta.
11. No konditorejas maisiņa gar ārmalu un pa vidu aplītī izspiež krēmu (kopā 380 g). Pa vidu aizpilda ar brūkleņu-ābolu džemu.
12. Liek virsū otru biskvītu un atkārto iepriekšējās darbības.
13. Liek virsū trešo biskvītu un atkārto darbības ar krēmu. Bet ābolu-brūkleņu džema vietā liek sāļo karameli.
14. Liek virsū ceturto biskvītu un pārklāj ar krēmu ( ~ 300 g). Atlikušo krēmu liek ledusskapī. Ar to no rīta izlīdzinās virsmu un sānus tortei. Uzklāj uz formas pārtikas plēvi un liek uz nakti ledusskapī.
No rīta
15. Izņem no ledusskapja torti, noņem metāla riņķi, acetāta lentu un izlīdzina  tortes virsmu un apsmērē tortes sānus.  Torti liek atpakaļ ledusskapī.
Gatavo augļus un želeju
16. Pirms tam labi būtu laikus sagatavot 1500 g vārīta auksta ūdens. Uzbriedina 60 g želatīnu: aplej ar 300 g  auksta ūdens no sagatavotajiem 1100 g. No citroniem izspiež citronu sulu un uzvāra to kopā ar 200 g ūdeni (no 1100 g sagatavotā ūdens) , saldinātāju  un 16 g vaniļas cukuru. Atdzesē  un pievieno  ūdenim. Atdzesē.
17. Izšķīdina ar impulsiem (10 sek.) uzbriedināto želatīnu mikroviļņu krāsnī un pievieno sagatavotajam citronu sīrupam. Noliek malā.
18. Gatavo augļus:  zemenes, vīnogas, pārgriež uz pusēm uzklāj uz papīra dvieļa, papīra salvete uzsūks lieko šķidrumu (lai vieglāk tos pielīmēt pie tortes). Apelsīna šķēlītes  arī uzliek uz salvetes.
19. Vāra “līmi”: 300 g ūdens pievieno 12 g agaru un uzvāra. Vāra 1 minūti. Atdzesē nedaudz.
20. Izņem torti no ledusskapja. !!! Ātrāk to neņem laukā, jo tortei ir  jābūt aukstai (lai agars “nostrādātu” un augļi labi pieliptu). Noņem  uzmanīgi no tortes konditorejas riņķi, un acetāta lentu Pārliek torti uz jaunas stingras pamatnes, kas ir ~ 1cm  lielāka par tortes diametru: zem kuras 3 kārši krustu šķērsu salocīta follija ~ 30 x 30 cm. To vajadzēs aplikt metāla konditorejas riņķim, lai neiztek želeja.
21.  Ņem ogas, sagrieztos augļus un  sākot no apakšas, pamērcējot “līmē” piespiež pie tortes sāniem (pielīmē).  Kad sāni pabeigti, ogas izkārto pa virsu.
22. Apkārt tortei – ogām uzmanīgi apliek acetāta lentu, piespiež, nostiprina ar saspraudēm maliņas. Apkārt atkal liek konditorejas riņķi un savelk. Un ap riņķi uzloka uz augšu folliju, kuru nostiprina vēl ar skoču, lai nekas neizlītu pa apakšu, kad pildīs tortes formu ar sīrupa želeju.
23.  Nogaida, līdz sīrupa želeja sāk nedaudz biezēt un uzmanīgi ar lielāku karoti  iesākumā lej želeju gar sāniem kādu ~ 2 cm augstumā. Liek ledusskapī, lai sastingst  uz kādām minūtēm 15-20.
24. Izņem torti un uzlej vēl daļu no sīrupa želejas. Ieliek ledusskapī Uz ~ 20 min un ļauj sastingt.
25. Izņem torti un piepilda tortes  sānus un tortes virsmu ar sīrupa želeju līdz visi augļi “noslīkuši” želejā. Torti liek ledusskapī sastingt.
Uzturvērtība visai porcijai   (7356 g ) OB = 544,4g, OH = 470,6 g, T = 108 , Kcal =10845
Uzturvērtība 100 g 
OB = 7,4 g
OH = 15g
T = 6,3 g
Kcal = 150