Šogad jau jūlijā beigās bija atrodamas pirmās baravikas. Un, nu jau visur, kur vien skaties visur  baravikas, baravikas. Nu, protams, arī es nevarēju nociesties un pagatavoju ļoti  gardu un sātīgu zupiņu! 
Sastāvdaļas

1,7 litri ūdens
545 g baravikas (vai citas sēnes)
1 mazītiņš ziedkāposts (350 g)
1 burkāns (119 g)
200 g saldēti zaļie zirnīši
40 g zaļumi (dilles + lociņi)
400 g jaunie kartupelīši (vai kālis, vai selerija)
30 g pērļu grūbas (vai jebkuri citi graudaugi)
180 g kausētais siers “Baltojas Dzintars klasiskais”
Sāls, pipari, smaržīgie pipari, lauru lapas, un citas garšvielas pēc izvēles.
Pagatavošana
1. Katlā lej ūdeni, kuram pievieno sāli, piparus, lauru lapas, garšvielas. Ūdeni uzvāra.
2. Sagriež sēnes, kartupeļus, burkānu, zaļumus sasmalcina.
3. Katlā liek sēnes, kartupeļus un burkānus.  Vāra kamēr tie ir pusgatavi un, tad pievieno rozetēs sadalītu  ziedkāpostu, zaļos zirnīšus, pērļu grūbas.  Vāra līdz gatavībai.
4 . Beigās pievieno kausēto sieru. Uzvāra, pievieno zaļumus.
Gatavs! Lai labi garšo!
Uzturvērtība visai porcijai ( 3564 g brutto / ) OB = 80 g, OH = 140 g, T = 30 g Kcal = 1090
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 26,7 g, OH = 46,7 g, T = 10 g, Kcal = 363
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 20 g, OH = 35 g, T = 8 g, Kcal = 273
Uzturvērtība 100 g
OB = 2,5 g
OH = 4,4 g
T = 0,9 g
Kcal = 35