Manās rokās nonāca liels maiss ar skaistiem dzidrajiem āboliem. Daļa no tiem protams jau vēderā, bet daļa tika izmantota gardā ābolu – vaniļas pīrāga pagatavošanai.
Sastāvdaļas (forma 28 cm)
3 olas
100 g olu baltums
200 g kefīrs (0,1%)
275 g vājpiena biezpiens
500 g saldi āboli
50 g eritritols
Cits saldinātājs pēc izvēles un vajadzības
8 g vaniļas cukurs (dr. Quther)
1 tējk.soda
1 tējk.cepamais pulveris
90 g milti (man kukurūzas milti)
60 g kukurūzas ciete
30 g whey proteīns (vai tie paši milti)
Pagatavošana
1. Ābolus nomizo  un sagriež plānās šķēlītēs. Kefīram pievieno sodu, izmaisa un atstāj iedarboties.
2. Olām atdala olu dzeltenumus. Olu dzeltenumus saputo ar saldinātāju un vaniļas cukuru (16 ~ 3 minūtes, līdz tās ievērojami palielinās apjomā.
3. Olu dzeltenumiem pievieno kefīru ar sodu.
3. Biezpiena sablendē ar olu baltumu un pievieno saputotajām olām.
4. Izsijā miltus ar cepamo pulveri un pievieno olu-biezpiena-kefīra masai. Visu saputo. Kad mīkla kļūst viendabīga, pievieno ābolus, visu izmaisa, lai mīkla aptver katru ābola šķēlīti.
3. Mīklu ar āboliem liek formā un liek līdz 170 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep ~ 35-40 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (1663 g brutto / 1500 g netto  ) OB = 128 g, OH = 205 g, T = 40 g, Kcal = 1756
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB =25,6 g, OH = 41 g, T = 8 g, Kcal = 351
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 32 g, OH =51,3 g, T = 10 g, Kcal = 439
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB =  42,7 g, OH =68,3 g, T =13,3 g, Kcal = 585
Uzturvērtība 100 g
OB = 8,5 g
OH = 13,6 g
T = 2,6 g
Kcal = 117