Tik ļoti sagribējās man maigu zivs ruletīti. Forele tam ideāli piemērota.
Sastāvdaļas
Biskvītam
150 g vārīti burkāni
300 g olu baltums  (“Eva”)
Sāls, pipari
Pildījumam
290 g izsautēta forele (gatavs svars)
250 g svaigais siers Ricotta (11%)
180 g vājpiena biezpiens (no paciņām-šajā gadījumā vajag pēc iespējas viendabīgāku, mitrāku)
30 g dilles, pētersīļi
30 g zaļie lociņi
Sāls, citronpipari
Pagatavošana
1. Izvārītus atdzesētus burkānus sagriež un saputo virtuves kombainā ar olu baltumiem līdz masa sabiezē.
2. Liek uz paplāts, kurā ieklāts cepamais papīrs (es drošības pēc to nosmērēju viegli ar eļļu, lai nedod, Dievs, nepielīp pie papīra….ir jau tā bijis ) ar lāpstiņu izlīdzina un cep ~175 grādos ~15-20 min.
3. Izņem, uzklāj virsū otru cepamo papīru un apgriež otrādi. Noņem uzmanīgi papīru uz kura tas cepās. Atdzesē.
Gatavo pildījumu
4. Visas sastāvdaļas, izņemot zaļumus sablendē viendabīgā masā. Pievieno zaļumus.
5. Sajauc masu un smērē uz atdzisušā biskvīta. Sarullē un liek ledusskapī.
Otrs variants: foreles masu smērē lavašā. Arī garšīgi. Bet šajā gadījumā būs vairāk kcal ~175 kcal uz 100 g.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1230 g bruuto/ 1050 g netto) OB= 149,3 g, OH = 25,1 g, T = 47,7 g, Kcal = 1142
Uzturvērtība 100 g
OB = 14,2 g
OH = 2,3 g
T = 4,5 g
Kcal = 109