Vēl viena garda versija veselīgiem gaļas salātiem.
Sastāvdaļas
4 vārītas olas
2  vārīti burkāni ( 250 g, svars jau vārītiem)
1 vistas šķiņķītis (250 g, svars svaigam) bez kaula un ādas ( vai 180 kūpināta/žāvēta vistas krūtiņa/giross)
300 g marinēti gurķi
140 g konservēti zaļie zirnīši
40 g zaļie lociņi
15 g dilles
Majonēzei
200 g vājpiena biezpiens Amfora mājas
10 g sinepes Franču
3 g medus
Sāls, pipari
Pagatavošana
1. Vispirms pagatavo vistas šķiņķīti: vai, nu, vienkārši novāra garšvielās, vai kā es: iemarinē dažādās garšvielās, atstāj uz dažām h,  izklapē un strauji apcep uz sakarsētas pannas.
2. Izvāra olas un burkānus.
2. Olām atdala olu dzeltenumus.
3. Olu baltumus sasmalcina. Sagriež vistas gaļu, burkānus, marinētus gurķus, zaļos lociņus, dilles.
4. Pagatavo “majonēzi”: traukā liek olu dzeltenumus, mājas biezpienu, sinepes, medu, sāli piparus. Visu sablendē.
5. Sajauc salātus ar “majonēzi”.
Un baudām šos gardos veselīgos salātiņus, gan ikdienā, gan svētkos un nebaidāmies no liekajiem kg!
Uzturvērtība visai porcijai ( 1415 g) OB = 103 g, OH = 54 g, T = 51  g, Kcal = 1088
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 52 g, OH = 27 g, T = 26 g, Kcal =544
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB =34,3 g, OH = 18 g, T = 17 g, Kcal = 362
Uzturvērtība 100 g
OB = 7,2 g
OH = 3,7 g
T = 3,5 g
Kcal = 77

Print This Post Print This Post