Auzu pārslu pīrāgs ar bumbieri un zilo sieru
Vēl viena variācija gardam pīrāgam ar bumbieriem un zilo sieru. Tas ir vienkārši lielisks! Noteikti iesaku to izmēģināt!
Sastāvdaļas (diametrs 24 cm)
Pamatnei
1 ola
70 g auzu pārslas
180 g vājpiena kefīrs
1 tējk.cep.pulveris (2 g)
Saldinātājs pēc izvēles
Pa virsu
2 olas
90 g olu baltums
180 g vājpiena biezpiens
100 g dabīgais jogurts
30 g kukurūzas ciete
1/2 bumbieris (130 g, es izmantoju šķirni “Conference”)
65 g zilais siers Dor blue
Vaniļa
Saldinātājs pēc izvēles
Pagatavošana
1. Auzu pārslām pievieno olu, kefīru, saldinātāju un atstāj uzbriest ~ 20 min.
2. Sagriež mazos kubiciņos bumbieri un zilo sieru.
3. Pildījumam: 2 olām pievieno olu baltumu, biezpienu, jogurtu, kukurūzas cieti, saldinātāju un sablendē.
4. Atlikto malā auzu pārslu masu lej uz plāts un izlīdzina.
5. Pa virsu izkārto bumbieri un siera gabaliņus. Pārlej pāri ar sablendēto biezpiena masu.
6. Liek cepeškrāsnī ~ 170 grādos, cep ~ 40-45 min, kamēr virsiņa paliek viegli brūna.
Uzturvērtība visai porcijai (1012 g brutto /870 g netto ) OB = 96 g, OH = 96 g, T = 48 g, Kcal = 1228
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 32 g, OH =32 g, T = 16 g, Kcal = 409
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 24 g, OH = 24 g, T = 12 g, Kcal = 307
Uzturvērtība 100 g
OB = 11 g g
OH = 11 g
T = 5,4 g
Kcal = 141
Atbildēt