Dārzeņu sautējums ar vistas fileju, sēnēm un basmati rīsiem
Daudzi piesakoties maniem Tievēšanas projektiem, raksta, ka negribētu vairs redzēt vistas fileju, jo esot jau to atēdušies citos izaicinājumos. Sausa un negaršīga… Nu, nē, mīļie – tas nav par maniem izaicinājumiem. Manis gatavotie ēdieni ar vistas fileju vienmēr ir super gardi un tos pieprasa visa ģimene!
Sastāvdaļas
400 g vistas fileja
250 g sēnes (man šampinjoni)
1 burkāns (126 g)
350 g piens (2%)
1 sīpols (80 g)
3-4 ķiploka daiviņas (20 g)
25 g rīsu milti
80 g basmati rīsi ( vai jebkuri citi graudaugi)
Sāls
15 g dilles
30 g spināti
Garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
Vispirms gatavo mērci
1. Sagriež strēmelītēs vistas fileju, sēnes, burkānu. Sasmalcina sīpolus, ķiplokus un zaļumus.
3. Pannā liek vistas fileju, sēnes, burkānu, sīpolus, ķiplokus, pievieno garšvielas un sacep/izsautē, ik pa laikam apmaisot.
4. Pienam pievieno rīsu miltus, sakuļ un pievieno pannā. Maisot karsē līdz uzvārās. Pievieno zaļumus, izmaisa un noņem.
5. Uzvāra basmati rīsus un sajauc ar mērci.
Uzturvērtība visai porcijai (1376 g brutto / 1522 g netto) OB = 130 g, OH = 116 g, T = 43 g, Kcal = 1344
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 43,3 g, OH = 43,3 g, T = 14,3 g, Kcal = 448
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 33 g, OH = 29 g, T = 10,8 g, Kcal = 336
Uzturvērtība 100 g
OB = 8,3 g
OH = 7,4 g
T = 2,7 g
Kcal = 86
Atbildēt