Kūciņa “Sirdspuksts”
Sastāvdaļas:
150 gr žāvētas plūmes
100 gr dateles
50 gr žāvētas dzērvenes
100gr mandeles
380 ml dabīgais jogurts
2 gatavi banāni (260 gr)
~30 gr želatīns
Pagatavošana: želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina. Žāvētus augļus ar mandelēm sablenderē. Masu iespiež tortes pamatnē (es to darīju ar samitrinātu karoti, lai masa neliptu klāt pie rokas vai karotes). Formu ar masu ieliku ledusskapī. Sablenderē banānus ar jogurtu (pēc vajadzības pievieno saldinātājus, ja prasās, protams, es neliku). Želatīnu karsta ūdens peldē izkausē un pievieno jogurta-banānu masai. Liek ledusskapī sastingt.
Uzturvērtība 100gr:
OB = 8,4 gr
OH = 26,7 gr
T = 5,5 gr
Kcal = 185
Ineta! Varētu uzrakstīt smiltsērkšķu ābolu – kanēļa mērcītes receptīti?Paldies!Veiksmīti Jums!
Paldies!:) Pavisam vienkārši – man bija sasaldēti smiltsērkšķi saldētavā. 400 gr + 200 gr ūdens (var, protams, to mazāk likt , ja grib biezāku-man jātaisa “plānāku”,lai mazāk kcal + 1 ābols.Savārīju-sablenderēju, pieliku kanēli( vai vaniļu) un saldinātāju (man bija truvia-stēvijas paveids, bet diemžēl šeit to nevar dabūt-man to atveda no ASV).Tad nekas cits neatliek kā ņemt to, kas ir : agaves sīrups,kļavu lapu sīrups, vai brūnais cukurs, vai citi saldinātāji).