Manā ēdienkartē šonedēļ (07.04)
Jaunai darba nedēļai līdzi pusdienām kā parasti vistas vai tītara gaļa ar dārzeņiem, klāt kaut kas no graudaugiem,olas-olu baltumi.Katru reizi pamainot dārzeņus, pievienotos graudaugus, to daudzumus, garšvielas-izdodas pavisam savādākas un atšķirīgas garšas nianses.Laikam man vistīkamākā variācija, ja no dārzeņiem klāt lieku ķirbi un brokoli.Šoreiz garšas pastiprināšanai vairāk bazilika.
Tītara filejas-brokoļu kotletes ar baziliku

Sastāvdaļas
1200 gr tītara (vai vistas) fileja
200 gr olu baltumi
2 olas ( vai tikai 5-6 olas)
100 gr prosa
440 gr brokolis
245 gr ķirbis
100gr seleriju kāti
60 gr puravs
Saujiņa bazilika lapiņas
Uzturvērtība 100 gr
OB = 13.8 gr
OH = 4 gr
T = 1.4 gr
Kcal = 88……
Teļa gaļas un rīsu bumbiņas
Sastāvdaļas
900 gr malta teļa gaļa
100 gr brūnie rīsi
3 olas
130 gr paprika
90 gr puravs
Pagatavošana
Rīsus apvāra, papriku un puravu smalki sagriež. Sajauc malto gaļu, rīsus, papriku, puravu, olas. Veido bumbiņas un šoreiz izsautēju pannā zem vāka.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 14,9 gr
OH =- 6.7 gr
T – 5.3 gr
Kcal = 139
Ābolu un rudzu pārslu kūka (ar proteīnu)
Sastāvdaļas
2 nelieli āboli (370 gr)
380 gr olu baltums
70 gr rudzu pārslas
80 gr proteīns
Pagatavošana
Saputo olu baltumus, pievieno sarīvētu ābolu, proteīnu, rudzu pārslas, cepamo pulveri.Lej masu silikona formiņā/-ās un cep gatavu apmēram 170 grādos.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 11 gr
OH =10.6 gr
T = 0.90 gr
Kcal = 105
ko jūs ēdat vai dzerat pēc treniņa šīs diētas laikā no oh?
Pēc treniņa, kas ir vēlu vakaros ( 19.00 vai 20.15) šobrīd neko no kompleksajiem OH neuzņemu. Tikai tik, cik OH Whey kokteilī (6gr). Whey kokteilis pēc treniņa. Un vēlāk ap 22-22.30-iem dārzeņi un OB (tuncis parasti).
Garšīga un veselīga ēdienkarte. Ehh, tik bieži slinkums gatavot ko tādu..
Bet, ja garšo labi paēst? Un tajā pašā laikā labi izskatīties un justies? Arī tads slinkums? Es jau ar negatavoju katru dienu, – tas tiek gatavots 1-2x nedēļā tikai:) ir vērts vienu dienu pastāvēt pie plīts, lai pēc tam izbaudītu ēdienu:)
Sveika Inetinj! Liels paldies par to ko Jus darat kad bushu izhaveejies noteikti atsaukshos tikai ka panakuma atslega esat bijusi Jus un Jusu majaslapa. Bet…. Man ir jautajums, ko Jus sakat par zivju zupinju, bieshu salatiem ar kiplocinjiem un Virgin elljas tejkaroti, ka ari burkanu salati ar sezamu, viss tiek ests pusdienas. Ja drikst est zivju zupinju varat kadu isu receptiti ieteikt?
Paldies, Enriko!:) Zupiņām nav ne vainas.Ja vien tās netiek vārītas treknos buljonos ar treknu gaļu un dārzeņi apcepti augu eļļā.Es vāru standarta zupas: arī biešu, zivju-bet neko neapcepu pirms tam. Un izmantoju liesu gaļu.Zivīm gan nav ierobežojumu.To tauki ir ļoti vērtīgi. Var ēst visu dārzeņu salātus ar extra virgin eļļām, arī ar sēkliņām (pati ļoti bieži tās pievienoju-ļoti patīk arī burkāni ar saulespuķu sēkliņām). Tikai ņemiet vērā, ka 1 ēdamkarotē extra virgin olīveļļas ir 17 ir 17 gr tauku un 152 kcal.:)
Ok, liels paldies Ineta, bet par zupinju es izmantoju tikai šādas zivis : Lasis, Forele, Tilapija, vai sliktākajā gadījuma Menca vai Bass… (visas tikai filejas), kādreiz zupiņā pievienoju filejas vietā iespējamos zivs atgriezumus, – (galva, aste), bet klāt man gribas tomēr to kartupelīti un burkāniņu, bet, vai būtu labi mēģināt ar pilngraudu makaroniem aizvietot kartupeļus?
Jā, kāpēc ne? Ļoti laba doma!:)