Jaunai darba nedēļai līdzi pusdienām kā parasti vistas vai tītara gaļa ar dārzeņiem, klāt kaut kas no  graudaugiem,olas-olu baltumi.Katru reizi pamainot dārzeņus, pievienotos graudaugus, to daudzumus, garšvielas-izdodas pavisam savādākas un atšķirīgas garšas nianses.Laikam man vistīkamākā variācija, ja no dārzeņiem klāt lieku ķirbi un brokoli.Šoreiz garšas pastiprināšanai vairāk bazilika.

Tītara filejas-brokoļu  kotletes ar baziliku

034047Sastāvdaļas

1200 gr tītara (vai vistas)  fileja
200 gr olu baltumi
2 olas ( vai tikai 5-6 olas)
100 gr prosa
440 gr brokolis
245 gr ķirbis
100gr seleriju kāti
60 gr puravs
Saujiņa bazilika lapiņas

Uzturvērtība 100 gr 

OB = 13.8 gr
OH = 4 gr
T = 1.4 gr
Kcal = 88……

Teļa gaļas un rīsu bumbiņas

037 041050

 

 

 

 

 

Sastāvdaļas

900 gr malta teļa gaļa
100 gr brūnie rīsi
3 olas
130 gr paprika
90 gr puravs

Pagatavošana

Rīsus apvāra, papriku un puravu smalki sagriež. Sajauc malto gaļu, rīsus, papriku, puravu, olas. Veido bumbiņas un šoreiz izsautēju pannā zem vāka.

Uzturvērtība 100 gr

OB = 14,9 gr
OH =- 6.7 gr
T – 5.3 gr
Kcal = 139

 Ābolu un rudzu pārslu kūka (ar proteīnu)

044Sastāvdaļas

2 nelieli āboli (370 gr)
380 gr olu baltums
70 gr rudzu pārslas
80 gr proteīns

 

Pagatavošana

Saputo olu baltumus, pievieno sarīvētu ābolu, proteīnu, rudzu pārslas, cepamo pulveri.Lej masu silikona formiņā/-ās un cep gatavu apmēram 170 grādos.

Uzturvērtība 100 gr

OB = 11 gr
OH =10.6 gr
T = 0.90 gr
Kcal = 105