Vistas filejas kotletes ar sēnēm, ķimeņu sieru un papriku
Vistas filejas kotletes ar sēnēm- gardas, mīkstas un maigas. Lielisks olbaltumvielu avots.
Sastāvdaļas ( 8 gab)
1 ola
400 g vistas filejas (izmantoju mazās cāļu filejas, kas ir īpaši maigas)
190 g siers (jebkurš liess siers, es izmantoju Valmieras ķimeņu sieru)
250 g sēnes (šampinjoni)
1/2 no nelielas paprikas (60 g)
1 mazs sīpols (40 g)
12 g ķiploki
15 g adžika (Pūres, klasiskā)
10 g sinepes
15g zaļumi (pētersīļi, dilles)
5 g eļļa
Sāls, pipari, garšvielas
Pagatavošana
1. Samaļ/sablendē virtuves kombainā vistas fileju un sēnes.
2. Sarīvē sieru, smalki sagriež papriku, sīpolu, izspiež ķiplokus.
3. Samaltajai vistas filejai pievieno adžiku, sinepes, sarīvēto sieru, dārzeņus, olu. Visu kārtīgi sajauc, pievieno garšvielas.
5. Veido ar mitrām rokām kotletes un liek uz pannas. Cep uz ļoooti mazas liesmas ~ 10-12 min no vienas un otras puses līdz gatavībai. Vai arī cep cepeškrāsnī.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1026 g brutto/744 g netto) OB = 175 g, OH = 13 g, T = 41 g, Kcal = 1094
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB =58 g, OH = 4,3 g, T =13,7 g, Kcal =365
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB =44,8 g, OH = 33 g, T =20,5 g, Kcal =274
Uzturvērtība 100 g
OB = 24 g
OH = 1,7 g
T = 5,5 g
Kcal = 147
Atbildēt