Fantastiski garda maizīte ar tik daudz vērtīgajām olbaltumvielām. Droši var saukt par proteīna maizi. Cep’šu jau trešo reizi, jo pazūd ļoti ātri.
Sastāvdaļas
1 ola
80 g olu baltums
250 g vājpiena biezpiens
150 g pilngraudu auzu pārslas
25 g linsēklas
25 g saulespuķu sēklas
25 g ķirbju sēklas
1 tējk. cep.pulveris
1/2 tējk. sāls (es izmantoju garšaugu sāli)
Pagatavošana
1. Sajauc olu ar olu baltumu un biezpienu.
2. Pievieno visas sausās sastāvdaļas, veido klaipiņu, vai arī mazas maizītes un liek līdz 170 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep ~ 1h.
Es pazīstot savu cepeškrāsni (gāzes) pirmās 40 minūtes formu ar maizīti pārklāju ar folliju (jo citādi augša ātri sadegtu) , tad noņēmu un cepu kamēr arī augšiņa apbrūnē ( vēl ~ 20-30 min)
Uzturvērtība visai porcijai (613 g brutto/ 540 g netto) OB = 102 g, OH = 104 g, T = 45 g, Kcal = 1292
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 26 g, OH = 26 g, T = 11,3 g, Kcal = 323
Uzturvērtība 100 g
OB = 19 g
OH = 19,2 g
T = 8,2 g
Kcal = 240