Biezputra ar miežu putraimiem, ķirbi un sieru (un saulē kaltētiem tomātiem)
Neprātīgi gards salikums. Tik sātīgi un gardi! Iesaku!
Sastāvdaļas
50 g miežu putraimi (vai jebkuri citi graudaugi)
250 g ķirbis
30g siers “10% ” (vai jebkurš cits liess siers)
30 g saulē kaltēti tomāti eļļā RIMI (vai arī tomātu vietā pievienot 20 g vairāk 10% sieru )
20 g zaļie lociņi, dilles
Sāls, garšvielas pēc izvēles (es izmantoju: Adigejas sāli, kaltētus garšaugus, un drupinātus ķiplokus)
Pagatavošana
1. Ķirbi nomizo, sagriež mazos gabaliņos, putraimus noskalo karstā ūdenī. Ķirbi un putraimus liek katlā, pievieno ūdeni un liek vārīties.
2. Kad ūdens uzvārās, samazina vārīšanas temperatūru līdz minimumam un vāra gatavu. Ik pa laikam apmaisa. Pēc vajadzības pievieno ūdeni.
3. Beigās iemaisa zaļumus un sarīvētu sieru
Uzturvērtība visai porcijai (360 g brutto g) OB =20 g, OH = 65,6 g, T = 8,2 g, Kcal = 400
Atbildēt