Ķirbja omlete ar sieru
Viss tik vienkārši un ļoti gardi.
Sastāvdaļas
2 olas
120 g ķirbis (man sviesta)
60 g 10% siers
2 g eļļa
Sāls škipsniņa
Pagatavošana
1. Sarīvē ķirbi uz smalkās rīves un sakuļ ar olu un sāls šķipsniņu. (Vai arī sagriež ķirbi mazos gabaliņos un sablendē ar olām viendabīgā masā).
2. Masu lej uz ar eļļu sakarsētas pannas un cep uz ļoooti mazas uguns ~ 10 min. Pēc tam ar šķīvja palīdzību apgriež omleti, un nedaudz apcep no apakšas (~ 2-3 minūtes), uzkaisa sarīvētu sieru, omleti pārloka uz pusēm, un ļauj izkust sieram.
Uzturvērtība visai porcijai (270 g) OB = 36 g, OH = 13 g, T = 19 g, Kcal = 359
Atbildēt