Burvīga bieza garša un lieliska sāta sajūta ar maz kalorijām! 
Sastāvdaļas
~ 1500 g ūdens ( ūdeni tik daudz, cik biezu zupu vēlaties)
500 g ķirbis (svars jau attīrītam ķirbim)
500 g kālis
1 sīpols ( 100 g)
15 g ķiploki
45 g saulē kaltēti tomāti (eļļā)
170 g krēmsiers “Latgale” ar zaļumiem
70 g pērļu grūbas (vai jebkuri citi graudaugi)
Sāls, garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
1.  Liek katlu ar ūdeni un liek tajā sagrieztu mazos gabaliņos ķirbi, kāli, sīpolu un ķiplokus. Pievieno sāli,  garšvielas un vāra līdz gatavībai.
2. Kamēr vārās ķirbis,  atsevišķi pagatavo graudaugus.
2. Kad dārzeņi zupā mīksti  – visu sablendē. Pievieno gatavās pērļu grūbas,  smalki sagrieztos saulē kaltētos tomātus (nosusina no eļļas) un krēmsieru un vēlreiz visu uzvāra.
Uzturvērtība visai porcijai (2903 g brutto /2525 g netto) OB = 41,4 g, OH =170 g, T = 28 g, Kcal =1066
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 27,5 g, OH = 65,8 g, T = 9,3 g, Kcal = 355
Uzturvērtība 100 g
OB = 1,6 g
OH = 6,7 g
T = 1,1 g
Kcal = 42