Jau labu laiku manā blondajā galviņā rosījās šie salātiņi. Un patiešām, tas viss kopā ir super gardi un vērtīgi!
Sastāvdaļas
2 vārītas olas
400 ml konservēti turku zirņi (250 g netto svars)
1 gatavs avokado ( 100 g)
20 g saulē kaltēti tomāti (eļļā, kuru pirms pievienošanas nosusina. Vai arī pievieno nelielu svaigo tomātu, ja negaršo kaltētie)
160 g mājas siers RIMI (klasika) vai jebkuru citu līdzvērtīgu (var izmantot arī graudaino biezpienu)
30 g zaļie lociņi
Citronpipari
Garšaugu sāls (Adigejas sāls) vai jebkuras citas garšvielas  pēc izvēles
Pagatavošana
1. Izvāra olas.
2.  Turku zirņiem nolej šķidrumu un noskalo tos.
3. Turku zirņiem pievieno sagrieztu avokado (ja gadījies paciets, iesaku to sarīvēt uz smalkās rīves), sasmalcinātas olas, nosusinātus no eļļas un sasmalcinātus  saulē kaltētos tomātus, mājas sieru (ja mājas sieram daudz šķidruma, to nolēju (izdzēru:), zaļos lociņus, pievieno garšaugu s;aki, citronpiparus un visu sajauc.
Labu apetīti!
Uzturvērtība visai porcijai (670 g) OB = 54 g, OH = 44 g, T = 47 g, Kcal = 734
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB =27 g, OH = 22 g, T = 28,5  g Kcal = 367
Uzturvērtība 100 g
OB = 8 g
OH = 6,6 g
T = 7 g
Kcal = 110