Biešu salāti ar siļķes fileju un āboliem
Biešu salātiņi mūsu ģimenē garšo visiem:)
Sastāvdaļas
1 iepakojums (250 g brutto /145 g netto) siļķes filejas (Kaija) “Gardums” marinādē (vai cita līdzvērtīga)
500 g vārītas bietes
1 vārīts burkāns ( 100 g)
200 g marinēti gurķi
200 g skābs ābols “Antonovka”
1 neleils ( 60 g) sīpols
“Majonēzei ”
2 vārītas olas
200 g vājpiena biezpiens Amfora Varske ( vai dabīgais jogurts. Iesaku šo )
15 g sinepes
Sāls, pipari
Pagatavošana
1. Izvāra un nomizo burkānu un olas.
2. Sagriež mazos kubiciņos vārītas bietes, siļķi, vārīto burkānu, sīpolu, marinētus gurķus un liek traukā. Pievieno sarīvētu ābolu.
3. Olām izņem olu dzeltenumus, saspaida, pievieno vājpiena biezpienu (vai dabīgo jogurtu), sinepes, sāli, garšvielas pēc izvēles – visu sakuļ “majonēzē”
4. Olu baltumu sakapā un pievieno bietēm.
5. Sajauc salātus ar “majonēzi” un bauda gardu maltīti!
Ja recepte Tev iepatikās neesi skops padalies ar to ar draugiem sociālajos tīklos!
Uzturvērtība visai porcijai ( 1530 g) OB = 84 g, OH = 111 g, T = 40 g, Kcal = 1135
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 42 g, OH = 56 g, T = 20 g, Kcal = 568
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 28 g, OH = 37 g, T = 13,3 g, Kcal = 378
Uzturvērtība 100 g
OB = 5,4 g
OH = 7,2 g
T = 2,6 g
Kcal = 74
Atbildēt