002003009021022033034006

 

 

 

 

 

 

 

 

Sastāvdaļas

Trīs ripām

300 gr brūnie rīsi
300 gr brokolis
300 gr kāposts
300 gr puķkāposts
600 gr kūpināta tītara gaļa (giross)
900 gr olu baltums
3 olas

(katrai ripai 100 gr rīsi+300gr dārzeņi+200gr tītara gaļa+300 gr olu baltums+1 ola)

Smērējamai masai starp ripām

400 gr Dabīgais jogurts „Kārums”bez piedevām
150 gr siers „Spēkavīrs”( ne visiem atrodams un pieejams, tādēļ derēs jebkurš liesāks siers)
1 ēdamkarote sinepes
~1 ½ -2  tējkarotes kurkuma

Apkārt tortei un p virsiņu

~ 350 gr svaigais siers „Fitline”0,2% (Prismā atrodams)
70 gr puscietais siers „Basilis”(RIMI nopērkams)

Dekorēšanai „majonēze”

2 ēdamk.dabīgais jogurts+ 2 ēdamkarotes siers „Fitline” + tējkarote sinepes + kurkuma.

Pagatavošana

Apvāra rīsus, atdzesē. Sasmalcina virtuves kombainā tītara gaļu, dārzeņus. Sajauc trīs dažādās bļodās: gaļa+tītars+olu baltumi+ola+garšvielas+  180 gr izvārītie rīsi, lej formās un cep gatavas ripas.

Smērējamai masai (majonēzei)

sajauc dabīgo jogurtu, sinepes, garšvielas. (Es druscīt pieliku arī medu)
Smērē uz ripas, pa virsu uzkaisa pusi (75 gr) sarīvēta siera „Spēkavīrs”, tad atkal „majonēzi”. Liek nākamo ripu un atkārto: „majonēze” + siers.