Jūs jau ziniet, ka man patīk gatavot ēdienus gan tādus, kas prasa laiku, pacietību un iemaņas (piemēram, manas veselīgās tortes), gan arī tādus, kas neprasa ne daudz laika, ne sarežģītas sastāvdaļas. Viens divi un gatavs – kā šajā gadījumā.
Sastāvdaļas (forma 28 cm diametrs)
120 g  pilngraudu lavašs”Primaa food”
2 olas
300 g olu baltums “Eva”
180 g “Tējas” siers klasiskais
250 g sēnes (man šampinjoni)
50 g siers 10%
200 g dabīgais jogurts (man šis: 0,2% Actifeel Greek style)
1 sīpols ( 90 g)
1 liela paprika (190 g)
15 g pētersīļi
25 g spināti
20 ķiploki
Sāls, garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
1. Lavašu sagriež  šaurās, 2-3 mm platās strēmelītes.
2. Sagriež dārzeņus (izņemot zaļumus) un pannā  5 g eļļas apcep/izsautē. Atdzesē.
3. Bļodā iesit olas, pievieno olu baltumu, jogurtu, sāli, garšvielas un visu sablendē.
4. Sarīvē sierus, sasmalcina zaļumus.
5. Pie olām pievieno sieru, apceptos dārzeņus,  sagrieztā lavaša strēmelīte
6. Visu sajauc,  liek formā un formu liek cepeškrāsnī 175 -180 grādos  un cep ~ 35 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1535 g brutto/1077 g netto) OB = 156 g, OH = 105 g, T = 47 g, Kcal = 1468
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB 39 g, OH = 26,3 g, T = 12 g, Kcal =367
Uzturvērtība 100 g
OB =13,6 g
OH =9,2 g
T = 4 g
Kcal = 129