Torte ar vaniļas jogurtu ar mango
Vēl viena tortīte februāra mēnesī. Jo, nu jau šī mēneša svinētājiem pievienojas arī mans mazdēliņš, kuram 23.02 ir vārda diena. Sveiciens Haraldiem!
Diemžēl, nesanāca nofotogrāfēt tortīti šķērsgriezumā, bet bija ļoti skaista un garda.
Sastāvdaļas ( diametrs 20 cm)
Pamatnei
20 gab x 8g cepumi Savojardi (Dāmu pirkstiņi, 160 g)
300 g riekstu-žāvētu augļu maisījums “Studentu”
Pildījumam
400 g mango (saldēts)
1000 g vaniļas krēma jogurts “Milbona”(LIDL)
300 g dabīgais jogurts Actifeel Greek style 0,1%
~45 g želatīns
160 g ūdens
Saldinātājs pēc izvēles
Tortes virsmai
~125 g svaigas avenes
100 g lazdu rieksti šokolādē
100 g šokolāde RED 40% less
35 g piens 2%
Krēman
200 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
100 g svaigais siers “Ricotta” (11%)
Pagatavošana
1. Vispirms atkausē mango.
2. Sablendē riekstu-žāvēto augļu maisījumu. Izveidojas lipīga, mitra masa.
3. Uz pamatnes liek metāla riņķi (20 cm). Nostiprina maliņas. Stāvus, ar cukuroto pusi uz ārpusi, gar malu izliek cepumus (man sanāca 20 gab) (pirms tam tiem nogriež apaļo cepuma galiņu, lai negāžas, ~ 1 cm).
4. Pa vidu liek sablendēto riekstu masu. Masu izlīdzina, pieblietē. Ieliek formu ledusskapī.
5. Aplej želatīnu ar aukstu ūdeni un noliek uzbriest.
6. Atkausētajiem mango pievieno vaniļas jogurta krēmu (no Lidla), dabīgo jogurtu, saldinātāju un sajauc visu.
7. Izkausē uzbriedināto želatīnu ( es uz 20 sek. ieliku mikroviļņu krāsnī) un pievieno mango-jogurta masai. Izmaisa un noliek malā, lai masa sāk nedaudz stingt)
8. Stingt sākušo masu lej formā un liek formu sastingt ledusskapī.
9. Karstā pienā izkausē šokolādi, atdzesē to un pārlej pāri (jau tādu kārtīgu padzisušu!) sastingušajai mango-jogurta masai. Virspusi dekorē ar avenēm un riekstem šokolādē, vai pēc savas patikas.
9. Torti liek sastingt ledusskapī.
Uzturvērtība visai porcijai ( 2708 g brutto) OB =161 g , OH = 548 g, T = 201 g, Kcal = 4654
Uzturvērtība 100 g
OB = 6,3g
OH = 22 g
T = 7,8g
Kcal = 183
Atbildēt