Veselīgs našķītis pēcpusdienas tējai (vai kafijai:)
Sastāvdaļas
1 neliels banāns (117 g)
100 g dateles (man Medaljon)
100 g pilngraudu auzu pārslas
30 g valrieksti
Kanēlis
Pagatavošana
1. Dateles aplej ar karstu ūdeni un atstāj uz ~ 20 minūtēm.
2. Nolej lieko šķidrumu, pievieno banānu un visu sablendē putriņā.
3. Pievieno kanēli, auzu pārslas un sasmalcinātus riekstus. Auzu pārslas pirms pievienošanas arī var samalt smalkāk. Noliek malā uz minūtēm 30, lai auzu pārslas uzbriest.
4. Sadala mīklu 8 vienādās daļās (man sanāca pa 47 g), ar mitrām rokām veido apaļus, plakanus cepumus un liek uz cepešplāts. Liek līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep gatavus (~ 20-25 min).
Uzturvērtība visai porcijai ( 347 g) OB = 22,4 g, OH = 159  g, T = 26 g, Kcal = 980
Uzturvērtība 100 g
OB = 7,2 g
OH = 52 g
T = 8,4 g
Kcal = 317
Uzturvērtība 1 cepumiņam OB =2,8 g, OH = 20 g, T =3,2 g, Kcal = 122