Garda un pikanti sātīga sanāk šī cukini ar sieru rulete.Bez neviena miltu grama. Lieliski noderēs arī gavēņa laikā. Un tiiik daudz olbaltumvielu!
Sastāvdaļas
Biskvītam
2 olas
100 g olu baltums
140 g vājpiena biezpiens
1 neliels cukini (300 g)
1 vidējs burkāns (80 g)
Sāls, pipari, ķiploki
Pildījums
2 olas
250 gr šampinjoni
1  sīpols (80 g)
12 g ķiploki
1 burkāns ( 160 g)
20 g zaļumi (dilles)
100 g siers `10%
90 g “Tējas siers” (vai ķimeņu /Jāņu/ Līgo siers)
Sāls, pipari pēc vajadzības – atcerieties, ka sāls tika piebērts jau pie cukini!
Pagatavošana
1. Vispirms apcep/sasautē sēnes, sarīvētu burkānu, sīpolu un ķiplokus. Noliek malā, lai atdziest.
2. Sarīvē cukini, uzkaisa sāli, samaisa un noliek malā atsuloties.
3. Traukā iesit 2 olas. Pievieno olu baltumu un  biezpienu. Visu sablendē. Pievieno sarīvētu burkānu un nospiestu cukini.
4. Sajaukto masu liek pannā un izlīdzina cepamajā pannā plānā kārtiņā. (manas pannas izmēri: 25×36 cm). Pannu liek līdz 175- 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep ~ 30-40 minūtes.
5. Noņem “biskvītu” no papīra, atdzesē.
6. Pa to laiku savieno sarīvētos sierus ar saceptajām sēnēm un zaļumiem. Pievieno 1 veselu olu un 1 olas baltumu. Dzeltenumu atstāj pārsmērēšanai.
7. Sajaukto masu, nedaudz pieblietējot, klāj uz padzisušā biskvīta. Biskvītu uzmanīgi sarullē, pārsmērē ar olas dzeltenumu, pārkaisa ar sezama sēkliņām un liek uz ~ 15 minūtēm līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī.
Uzturvērtība visai porcijai (1402 g brutto/ ) OB = 142 g, OH = 50,4 g, T = 49,3 g, Kcal = 1220
Uzturvērtība 1/2 porcijai OB =  71 g, OH =25,2 g, T = 24,7 g, Kcal = 610
Uzturvērtība 1/3 porcijai  OB = 47,3 g, OH =16,8  g, T =  16,4 g, Kcal = 407