Burvīgas, olbaltumvielām un veselīgajiem taukiem bagātas un ļoti gardas maizītes. Ar super lielisku uzturvērtību.
Sastāvdaļas (6 porcijas/gab)
1 ola
100 g olu baltums
300 g vājpiena biezpiens
200 g auzu pārslas
20 g čia sēklu
60 g dažādu sēklu mix (saulespuķu, ķirbju, linsēklas, sezama sēkliņas)
1 tējk. sāls
1 tējk. cepamais pulveris
Garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C.
2. Izklāj cepamo pannu ar cepamo papīru.
3. Bļodā sajauc visas sastāvdaļas. Noliek nedaudz malā, lai auzu pārslas uzbriest.
4. Ar nedaudz samitrinātām rokām veido mīklu vai nu, viena vesela maizes klaipiņa formā, vai, kā es, sadalīju mīklu 6 mazās maizītēs (pa ~ 125 g)  un liek uz cepamās pannas.
5. Cep 40-50 minūtes 170-175°C temperatūrā.
6. Ļauj pilnībā  atdzist.
Uzturvērtība visai porcijai ( 740 g brutto/ 610 g netto) OB = 127,2 g, OH = 125,4 g, T = 59 g, Kcal = 1602
Uzturvērtība 1 porcijai/1 gab OB = 21,1 g, OH = 21 g, T = 10 g, Kcal = 266
Uzturvērtība 100 g
OB = 20,8 g
OH = 20,5 g
T = 10
Kcal = 262