„Fitneskūka” (necepta)
Īsta „OB bumba”. Veselīga, garšīga pat diētas laikā!
Sastāvdaļas
600 gr vājpiena biezpiens
400 gr dabīgais jogurts ” Grieķu” vai “Skyr”
100 gr žāvētas aprikozes
50 gr kaltētas dzērvenes
3 kausiņi ( 90gr) proteīns (ja neliek proteīnu, jāliek cits saldinātājs, piemēram medus, cukurs, un kādi grami 100 pilngraudu milti.
40 gr želatīns
200 gr sēkliņu maize „Select” ar žāvētām aprikozēm un dzērvenēm
Pagatavošana
Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina. Vājpiena biezpienu sajauc ar jogurtu, sagriež smalki aprikozes. Pievieno biezpiena masai aprikozes, dzērvenes. Karsta ūdens peldē izšķīdina želatīnu. Iejauc to biezpiena masā. Cepamajā formā ar noņemamām malām izvieto maizītes šķēles. Pa virsu liek biezpiena masu. Liek vēsumā sastingt.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 29 gr
OH = 14.9 gr
T = 1.9 gr
Kcal = 150
Vai Jums šādās proporcijās kūka sanāk pietiekoši salda? Jo kā zināms želantīns vienmēr noņem garšu un to saldumu, tāpēc domāju varbūt likt vairāk proteīna pulveri ( mans ir diezgan salds), lai arī kopumā kūka būtu diezgan salda? Bet bail arī ka nesanāk pārāk salda..
Jūs jau variet to masu pirms pašas saželēšanas pagaršot-vai Jums pietiks salduma.Ja liksies par maz, var jau vēl iemaisīt proteīnu vai kādu drusku medu vai cukuru. Bet jā, pārāk salda tā nebija.
Jūs domājat tad kad jau iejaukts želantīns? Nekad neesmu meiģinājusi pagaršot pirms saželēšanas kad iejaukts želantīns – tad jau uzreiz jūt to garšu kāda būs kad saželēs? Jo liekot želantīnu to garšu pirms želantīna pielikšanas un kad kūka saželējusi nevar salīdzināt. garšas ļoti “noņem” želantīns
Paldies.
J
Jā, protams, kad iemaisa želatīnu, tad arī malzietjau var pielikt pie mēles un sajust,vai ir pietiekoši salds:)
Kādu proteīnu Jus izmantojat?
taisīju pēc šīs receptes, taču man ar manu sanāca OB 13g uz 100G un ogļhidrāti tikpat
Proteīns no http://www.fanutrition.lv. Būtisks ir arī jogurts, kuru izmantojiet.Manis ņemtajam “Kārumam” ir 9gr OB.
A Baltais 400gr Grieķu jogurts tak ar te dar vai ne. Tur OB ir 9% OH 6,9 un T 2. ļooti gardīgs jogurts.
Jā, ideāls.
Vai vājpiena pulveri var izmantot?
Man tagad ir iegādāts tas.
Grūti pateikt.Es ar tādu neesmu darbojusies….
Ko sakat par Glutēnu- Lipekli? Palīdz saturēt ēdienu. aizstāj miltus.
http://www.irlaiks.lv/health/diet/healthfood/article.php?id=5072276
Tas neaizstāj miltus….
Tad jau to var lietot jūsu receptēs proteīna vietā
Man ir nopirkta paka ar 3 kg, domāju kā to izmantot.Vienā diētā to varēja likt pie ēdieniem, bet es nevaru ieturēt to diētu vairs
Es tā nedomāju.Tiem ir pavisam atšķirīga uzturvērtība.