Manā ēdienkartē šonedēļ (28.04)
Ieeju finiša taisnē. Kaut kā jocīgi. Svari neko īpaši labu nerāda (salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu diētas laiku un seno pieredzi, kad nokritos līdz pat 60kg), bet spogulis saka, ka ir ok, nesatraucies. Acīmredzami esmu labi “pastrādājusi” pa gadu un esmu kļuvusi smagāka tīri uz muskuļu masas pieauguma.Vairāk muskuļu-mazāk tauku-tas arī fakts :). Bet tomēr man prāts pavisam nemierīgs. Ja nu nepaspēju? Tādēļ kļūšu nedaudz nežēlīga pret sevi šajās pēdējās nedēļās (kas protams, nav īpaši labi un veselīgi, bet sports prasa upurus, un labāk būt ātrāk “gatavai”, nekā “nepaspēt”) un, tādēļ, šonedēļ gatavotais ēdiens neko daudz neatšķirsies no iepriekšējās nedēļās gatavotajiem-ar to atšķirību, ka tie būs mazkaloriskāki. Vārdu sakot- piegriežam sev nedaudz “skābekli”. Protams, var jau iet arī citu ceļu: taisīt katru dienu pēc spēka treniņa 30 minūšu taukus dedzinošo kardio, bet tā kā darbiņš man klubā beidzas ap plkst.21.30, tad nekāds kardio man vairs nesanāk-līdz ar to griežam nost kcal.
Brokastīs nākošnedēļ ēdīšu jau pagājušajā nedēļā līdzīgi gatavoto gardo garneļu-tunča-dārzeņu “kūku”. Bija ļoti garšīgi, tādēļ labprāt atkārtošu ko līdzīgu.
Sastāvdaļas
230 gr garneles
gr tuncis savā sulā
400 gr olu baltums
240 gr brokolis
115 seleriju kāti
40 gr puravs
120 gr paprika
Uzturvērtība 100 gr
OB = 8.8 gr
OH =2 gr
T= 0.7 gr
Kcal = 52
Uz darbu šonedēļ (paldies, Dievam šonedēļ mums tikai 3 darba dienas!) kastītēs brauks:
“Sacepums ar tītara fileju un dārzeņiem”
Sastāvdaļas
1100 gr tītara fileja
450 gr olu baltums
570 gr brokolis
410 gr cukini
3 daiviņas ķiploks
50 gr puravs
60 gr seleriju kāti
Uzturvērtība 100 gr
OB = 12.1 gr
OH = 1.9 gr
T = 0.8 gr
Kcal = 68
Tā kā no augļiem uz šodienu esmu atteikusies, jādomā bija, kā ēdienu padarītu gardāku, sulīgāku/slapjāku/.Tad nu, tapa mans pašas gatavots “ketčups”. Izdevās tiešām lielisks!
Tomātu-paprikas mērcīte (jeb ketčups)
Sastāvdaļas
3 tomāti
1 liela paprika
1 paciņa (390 gr) ECO tomātu pasta
2-3 ķiploka daiviņas
4-5 bazilika lapiņas
1 glāze ūdens (200-250 gr)
Sāls, garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
Tomātus blanšē, novelk ādu un sagriež mazākos gabaliņos. Papriku iztīra, sagriež mazākos gabaliņos. Tomātus, papriku, ķiploku daiviņas, liek katliņā, pievieno ūdeni, garšvielas un savāra biezenī. Sablenderē. Pievieno ECO tomātu pastu un visu uzvāra.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 0.8 gr
OH = 3.9 gr
T = 0.3 gr
Kcal = 22
Pupiņu – šokolādes keksiņi
Manu saldumkāri apmierinās gardie ” šokokeksiņi”:) Bet, nu pavisam diētiski, un OB bagāti.Ieeju taču finiša taisnē!
Sastāvdaļas
2 bundžiņas konservētas sarkanās pupiņas (500gr)
500 gr olu baltums
90 gr (3 kausiņi) FA nutrition aromātiskais un gardais šokolādes proteīns
Nedaudz stēvija vēl saldumam.
Pagatavošana: pupiņas noskalo zem auksta ūdens. Liek pupiņas traukā, pieliek olu baltumus un kārtīgi visu sablenderē viendabīgā masā. Pievieno proteīnu un stēviju. Vēlreiz visu saputo, lej formiņās un ~ 160 grādos cep gatavus.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 13.6 gr
OH = 9.6 gr
T = 0.6 gr
Tikai!!! Kcal = 101
Labdien.
Raksta sākumā pieminat 30min tauku dedzinošo kardio trenniņu…kāds tas būtu?Vai ez to varu veikt mājās?
Taukus dedzinošs kardio būs kardio, kurā organisms enerģiju ņems vairāk no taukiem.Tas ir kardio (skriešana, velobraukšana, eliptiskais) savā fitnesa pulsa zonā. Kas tās par zonām var lasīt te:
https://www.edunsporto.lv/2011/11/ka-noteikt-savu-efektivako-pulsa-zonu-tauku-dedzinasanai/
un te:
https://www.edunsporto.lv/2011/11/kad-labak-veikt-kardiotreninus/
Sveika,Ineta! Man par keksiņiem jautajums.Kā tos nezvērus dabūt no tām formiņām aaraa. Man piecepās klāt. Ietaukot tuc tuc?
Sveika! Nēē……neko netaukoju.Ja tās ir silikona formiņas. Man smuki izkrīt laukā paši.Jā, bet, zini…ir gan vienas firmas silikona fomiņa, kuru vairs neizmantoju, jo mīkla līp klāt.Tādas dzeltenas (laikam vēl brūnas mēdz būt) un tām ir tāda paraupja materiāla tekstūra.Šobrīd RIMI manuprāt arī tādi ir….Vajag gludu tekstūru formiņām.
Kādā temperaturā un cik apmēram ilgi tiek ceptas Tunča – garneļu „kūka” un “Sacepums ar tītara fileju un dārzeņiem”??
Cepu apmēram 175 grādos.Laiku nekad neskatos. Cepu un skatos pēc virsmas krāsas.Kad paliek brūngans un stingrs slēdzu plīti ārā.
Paldies, lai jauka diena!