006 007008009 011 004

 

 

 

 

Sastāvdaļas

Pamatnei

150 gr mandeles
50 gr valrieksti
100 gr žāvētas plūmes
100 gr aprikozes
100 gr vīģes
100 gr rozīnes
150 gr vājpiena biezpiens

Pildījumam

800 gr (2 kārbiņas) dabīgais jogurts Grieķu
400 gr vājpiena biezpiens
250 gr persiki
250 gr svaigas zemenes
200 gr cukurs (te nu bez tā grūti iztikt…)
40 gr želatīns

Dekorēšanai

zemenes, persiki, tortes glazūras paciņa

Pagatavošana

Sablendē riekstus ar žāvētiem augļiem un biezpienu. Masu liek formā ar noņemamām malām un pieblietē. Ieliek ledusskapī. Uzbriedina 2 paciņas želatīna (Latplanta). Jogurtu, biezpienu, cukuru un sagrieztus persikus sablenderē. Zemenes sagriež  4 daļās un  iemaisa sablenderētajā biezpiena masā. Izšķīdina želatīnu karsta ūdens peldē – iemaisa biezpiena masā. Masu lej formā uz riekstu un žāvētu augļu pamatnes. Liekam ledusskapī,lai sastingst.Kad sastingusi dekorējam,klājam glazūru….pēc izvēles un sirds patikas, bet var to arī nedarīt, bet vienkārši ķerties klāt un izbaudīt šo gardumu:)

Uzturvērtība 100 gr

OB = 8,3 gr
OH = 22,1 gr
T = 4,6 gr
Kcal =157