Jogurta-biezpiena augļu kūka
Sastāvdaļas
Pamatnei
150 gr mandeles
50 gr valrieksti
100 gr žāvētas plūmes
100 gr aprikozes
100 gr vīģes
100 gr rozīnes
150 gr vājpiena biezpiens
Pildījumam
800 gr (2 kārbiņas) dabīgais jogurts Grieķu
400 gr vājpiena biezpiens
250 gr persiki
250 gr svaigas zemenes
200 gr cukurs (te nu bez tā grūti iztikt…)
40 gr želatīns
Dekorēšanai
zemenes, persiki, tortes glazūras paciņa
Pagatavošana
Sablendē riekstus ar žāvētiem augļiem un biezpienu. Masu liek formā ar noņemamām malām un pieblietē. Ieliek ledusskapī. Uzbriedina 2 paciņas želatīna (Latplanta). Jogurtu, biezpienu, cukuru un sagrieztus persikus sablenderē. Zemenes sagriež 4 daļās un iemaisa sablenderētajā biezpiena masā. Izšķīdina želatīnu karsta ūdens peldē – iemaisa biezpiena masā. Masu lej formā uz riekstu un žāvētu augļu pamatnes. Liekam ledusskapī,lai sastingst.Kad sastingusi dekorējam,klājam glazūru….pēc izvēles un sirds patikas, bet var to arī nedarīt, bet vienkārši ķerties klāt un izbaudīt šo gardumu:)
Uzturvērtība 100 gr
OB = 8,3 gr
OH = 22,1 gr
T = 4,6 gr
Kcal =157
Labdien!
Sakiet lūdzu, vai šai kūkai varētu izmantot pamatni no “Aprikožu-jogurta” kūkas (plūmes+rīvmaize) ?
Vai taisot šokolādes glāzuru, 15% krējuma vietā, varētu izmantot “Baltais” jogurtu? Kā Jūs domāta, sanāktu?
Paldies
Domāju, ka jā, kāpēc gan ne? Par jogurtu+šokolādi nepateikšu.Tā kā tajā nav tauku, grūti pateikt, kā tas būs: bet kamēr nepamēģinās, neuzzinās:)