026 031 034

 

 

 

 

Sastāvdaļas

Pamatnei

500 gr žāvētas plūmes
100 gr rudzu rīvmaize
50 gr agaves sīrups (var likt arī cukuru, protams)
Var pielikt garšai ruma, konjaka esenci vai pieliet kādu ēdamkaroti garšai un aromātam.

Pildījuma masai

550 gr svaigas aprikozes
600 gr dabīgais jogurts
80 gr agaves sīrups
60 gr želatīns

Virsmai

150 gr melnā šokolāde un 75 gr 15% krējums, daži valrieksti

Pagatavošana

Savāra aprikozes ar ūdeni  biezenī. Liek atdzist. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina. Sablendē  žāvētas plūmes ar rīvmaizi un 50 gr agaves sīrupa. Masu ieklāj veidnē ar noņemamām malām un ieliek ledusskapī. Atdzisušajam aprikožu biezenim pievieno jogurtu, 80-100 gr agaves sīrupu un visu kārtīgi vēlreiz sablendē. Karsta ūdens peldē izkausē želatīnu. Un iejauc aprikožu -jogurta masā. Lej masu uz žāvētu plūmju –rudzu rīvmaizes pamatnes un liek sastingt ledusskapī. Atdzisušu pārsmērē ar šokolādes-krējuma glazūru, dekorē un liek ledusskapī atdzist.Un baudām šo gardumu bez sirdsapziņas pārmetumiem. Garšoja tiešām lieliski!!!

Uzturvērtība 100 gr

OB = 5.5 gr
OH = 21 gr
T = 2 gr
Kcal = 144