Aprikozu- jogurta torte
Sastāvdaļas
Pamatnei
500 gr žāvētas plūmes
100 gr rudzu rīvmaize
50 gr agaves sīrups (var likt arī cukuru, protams)
Var pielikt garšai ruma, konjaka esenci vai pieliet kādu ēdamkaroti garšai un aromātam.
Pildījuma masai
550 gr svaigas aprikozes
600 gr dabīgais jogurts
80 gr agaves sīrups
60 gr želatīns
Virsmai
150 gr melnā šokolāde un 75 gr 15% krējums, daži valrieksti
Pagatavošana
Savāra aprikozes ar ūdeni biezenī. Liek atdzist. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina. Sablendē žāvētas plūmes ar rīvmaizi un 50 gr agaves sīrupa. Masu ieklāj veidnē ar noņemamām malām un ieliek ledusskapī. Atdzisušajam aprikožu biezenim pievieno jogurtu, 80-100 gr agaves sīrupu un visu kārtīgi vēlreiz sablendē. Karsta ūdens peldē izkausē želatīnu. Un iejauc aprikožu -jogurta masā. Lej masu uz žāvētu plūmju –rudzu rīvmaizes pamatnes un liek sastingt ledusskapī. Atdzisušu pārsmērē ar šokolādes-krējuma glazūru, dekorē un liek ledusskapī atdzist.Un baudām šo gardumu bez sirdsapziņas pārmetumiem. Garšoja tiešām lieliski!!!
Uzturvērtība 100 gr
OB = 5.5 gr
OH = 21 gr
T = 2 gr
Kcal = 144
Woow, superīgi
Izskatās dievīgi:)arī kkal skaits ļoti priecē.Noteikti izmēģināšu!
Labdien! Ka uztaisit sokolades-krejuma glazuri? Paldies
Vienkārši: izkausē šokolādi ūdens peldē un pievieno skābuu krējumu.
Labdien!
Kādas šokolādes Jūs parasti izmantojat? Tumšo rūgto uz svaru, vai var arī no tumšajām šokolādes tāfelītēm?