Saulgriezu_kuka____)_1Saulgriezu_kuka____)_2

Sastāvdaļas

Pamatnei

300 gr žāvētas plūmes
300 nr dateles
200 gr mandeles

Var pielikt garšai ruma, konjaka esenci vai pieliet kādu ēdamkaroti garšai un aromātam.

Pildījuma masai

800 gr mango (nomizots sagriezts gabaliņos)
200 gr dabīgais jogurts
200 gr vājpiena biezpinens
60gr agaves sīrups(var likt arī cukuru, protams)
60 gr želatīns

Virsmai

150 gr baltā šokolāde + 70 gr krējums (15%)
50 gr melnā šokolāde +1 ēdamkarote krējums (15%)
(protams, bez šokolādes var iztikt – tad būs daudz „liesāka” tortīte)

Dekorēšanai

Rieksti

Pagatavošana

Savāra mango  ar ūdeni  biezenī. Liek atdzist. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina.  Sablenderē  žāvētas dateles ar plūmēm un mandelēm . Masu ieklāj veidnē ar noņemamām malām un ieliek ledusskapī. Atdzisušajam mango biezenim pievieno jogurtu,  biezpienu  60-70 gr agaves sīrupu vai cukuru un visu kārtīgi vēlreiz sablenderē. Karsta ūdens peldē izkausē želatīnu. Un iejauc mango -jogurta masā. Lej masu uz dateļu  mandeļu pamatnes  un liek sastingt ledusskapī. Atdzisušu pārsmērē ar šokolādes – krējuma glazūru, dekorē un liek ledusskapī atdzist.

Uzturvērtība 100 gr

OB = 7 gr
OH = 21 gr
T = 8 gr
Kcal = 194