Mango-jogurta torte
Sastāvdaļas
Pamatnei
300 gr žāvētas plūmes
300 nr dateles
200 gr mandeles
Var pielikt garšai ruma, konjaka esenci vai pieliet kādu ēdamkaroti garšai un aromātam.
Pildījuma masai
800 gr mango (nomizots sagriezts gabaliņos)
200 gr dabīgais jogurts
200 gr vājpiena biezpinens
60gr agaves sīrups(var likt arī cukuru, protams)
60 gr želatīns
Virsmai
150 gr baltā šokolāde + 70 gr krējums (15%)
50 gr melnā šokolāde +1 ēdamkarote krējums (15%)
(protams, bez šokolādes var iztikt – tad būs daudz „liesāka” tortīte)
Dekorēšanai
Rieksti
Pagatavošana
Savāra mango ar ūdeni biezenī. Liek atdzist. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina. Sablenderē žāvētas dateles ar plūmēm un mandelēm . Masu ieklāj veidnē ar noņemamām malām un ieliek ledusskapī. Atdzisušajam mango biezenim pievieno jogurtu, biezpienu 60-70 gr agaves sīrupu vai cukuru un visu kārtīgi vēlreiz sablenderē. Karsta ūdens peldē izkausē želatīnu. Un iejauc mango -jogurta masā. Lej masu uz dateļu mandeļu pamatnes un liek sastingt ledusskapī. Atdzisušu pārsmērē ar šokolādes – krējuma glazūru, dekorē un liek ledusskapī atdzist.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 7 gr
OH = 21 gr
T = 8 gr
Kcal = 194
Sveiki, līgotāji!
sataisīju šo tikko! Stāv ledusskapī, rīt vakarā provēsim, bet tāpat jau skaidrs, ka būs reāli laba! Paldies, Ineta!:)
Sveika, Ilona! Tu čakla līgotāja.Man ledusskapī stāj jau nākošā – kafijas.Vēl pat neesmu sarēķinājusi kāda uzturvērtība, bet drīz jau būs.Vēl tik domāju, ar ko izdekorēt:)
Pamatnē plūmes vai dateles? Vai var abējādi?
Gan, gan- tur bija jābūt abiem žāvētajiem augļiem (palaboju). Dateles un plūmes – abas gana mitras, lai varētu sablendēt un veidotu gana mitru masu, ko var piebleitēt tortes apakšā.
Vai veidnē ir jāklāj cepamais papīrs?
Jā, es klāju.