005010011016

 

 

 

 

 

Visi cep siera kūkas. Es arī. Bet, protams, atšķirīgu: veselīgu un mazkalorisku… :)
Sastāvdaļas

Pamatnei

200 gr prosa
4 olas

Pildījumam

400 gr Philadelphia light siers (11%)
200 gr vājpiena biezpiens
500 gr aprikozes.
3 olas
Es pieliku dabīgo saldinātāju “Truvia” (to man atveda labi draugi no ASV, jo pagaidām te LV tāda nav, bet var pasūtīt www.iherb.lv) Var likt arī pie mums veikalos atrodamo stēviju, taču es tai jūtu nedaudz piegaršu.( http://truvia.com/) Protams, ja nedaudz pieliks cukuru vai medu, arī liels ļaunums nebūs.

Pagatavošana

Izvāra prosu un atdzesē. 300 gr aprikozes savāra biezenī, atdzesē un sablendē. Prosai pievieno olas, nedaudz saldinātāju (var arī, protams, cukuru, medu) kārtīgi vēlreiz sajauc un liek masu formā. Ar karotes palīdzību izveido “bortiņus”. Prosai pa virsu saliek sagrieztas svaigas aprikozes. Traukā liek Philadelphia sieru, biezpienu un aprikozu biezeni, saldinātāju, 3 olas un visu sablenderē. Masu lej virsū prosai. Liek cepties ~ 150-160 grādu temperatūrā, kamēr virsiņa apbrūnē.

Kūka izdevās ļoti garšīga un ar patiešām lielisku uzturvērtību! 

Uzturvērtība 100 gr

OB = 8.4 gr
OH = 12.3 gr
T = 5.6 gr
Kcal = 133 

Labot aprakstu