Medus -jogurta keksiņi
Sastāvdaļas
100 gr prosa
3 olas
30 gr medus
30 gr auzu klijas
1 kārbiņa “Baltais” grieķu jogurts ar medu
1 neliels ābols
1 tējkarote cepamais pulveris
Pagatavošana
Prosu izvāra, atdzesē. Sablendē viendabīgā masā: prosu, olas, jogurtu, sarīvētu ābolu. Pieliek cepamo pulveri. Masu liek silikona formiņās un cep gatavus – zeltaini brūnus.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 8.1 gr
OH = 23 gr
T = 4.5 gr
Kcal = 160
Tik aromātiski un gardi izdevās!!!:)) Labu apetīti!
Sveiki!
Man jautājums – jūsu receptēs prosas svars ir nevārītai vai jau vārītai? Paldies par atbildi jau iepriekš:)
Un paldies par vienmēr interesantajām un veselīgajām receptēm! Ir kur smelties iedvesmu!
Vienmēr un visur produktu daudzums tiek dots svaigā, nevārītā veidā.
Cik grādos cepāt?
~ 175.
Paldies keksiņi izdevās aromātiski un patiesi gardi
Priecājos, ka garšoja:))
Sveika! Vai viņiem iekšpusē ir jābūt tādiem jēliem vai pufīgiem un kā parastajiem mafiniem?
Tie, protams, nevar būt kā “parastI”,kur tiek izmantots margarīns, cukurs un baltie milti…Jācep ilgi un mazā temperatūrā. Vidus nav jēls un nav sauss-vidējs.
Es cepu uz 150 grādiem 2.5stundas, apkārt skaisti brūns kā jums bildē, bet vidus pajēls. Cepu uz parasto režīmu. Bet tāpat gardi, ka pat jēls viducis.
Es gan īsti neatceros tagad to garšu, bet ņemot vērā, ka klāt irmedus- tie nevarētu būt sausi. Drīzāk – kā Jūs sakāt “pajēli”.:), bet tas nemaina manas kulinārijas koncepsiju: gardi, veselgi un mazkaloriski:)
Tieši tā. Bet es nebeigšu mēģināt un izmantošu Tavas receptes! TU esi super! Veiksmi sacensībās, ja jau nav beigušās.
Paldies, Agnesīt! Mēģini, droši pati kaut ko pamaini – Tev izdosies! sacensības vēl tālu:) 30.maijs un Igaunijā un 20.jūnijā Maltā! Līdz tam ēdam gardi un tievējam:)