007009

Siļķe kažokā … kāpēc ne lasis?:) Šoreiz gramus neminēšu, jo viss tika likts “uz aci”- tā teikt, improvizācija:)
Sastāvdaļas
150 gr brūnie rīsi;
2-as gaļīgas a/k laša asakas (vai lasis a/k vai k/k)
3-4 marinēti gurķi
100 gr liesais siers „Spēkavīrs” (nopērkams c/tirgū), vai jebkurš cits liess siers;
1 sīpols,
3-4 olas
Kārtu pārsmērēšanai „majonēzei”:  dabīgais jogurts (Skyr) + sinepes +mārrutki + kaltēti zaļumi + melnie pipari.
Pagatavošana: izvāra rīsus, atdzesē. Uz liela šķīvja liek tortes noņemamo formu un kārtās klāj, pa vidu iesmērējot „majonēzes” kārtu: rīsus, lasi, sīpolus, gurķus, sieru.Pa nakti liek ledusskapī, no rīta-gatavs lietošanai.
„Majonēzei”: dabīgais jogurts (Baltais) + sinepes + kaltēti zaļumi + pipari.
Pagatavošana
Izvāra rīsus, atdzesē. Uz liela šķīvja liek tortes noņemamo formu un kārtās klāj, pa vidu iesmērējot „majonēzes” kārtu: rīsus, lasi, sīpolus, gurķus, sieru.
Kārtu pārsmērēšanai „majonēzei”: dabīgais jogurts (Skyr) + sinepes +mārrutki + kaltēti zaļumi + melnie pipari.Pa nakti liek ledusskapī, no rīta-gatavs lietošanai.

Sanāca gandrīz kā sāļā torte….:) Ciemiņiem patika un ļoti garšoja.