002007

Gardi un  sātīgi, Nu, kā jau vienmēr. 
Sastāvdaļas
150 gr prosa (vai citi graudaugi)
600 gr svaiga  vistas  vai tītara fileja
3 olas
1 paprika (160 gr)
1 burkāns (120 gr)
1 sīpols (130 gr)
Ķiploki (~ 15 gr)
Zaļumi, sāls, garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
Prosu noskalo vairākos ūdeņos, liek katliņā, uzlej ūdeni, tik daudz, lai tas ir viena pirksta biezumā virs prosas, uzliek vāku un uz lēnas uguns vāra (~ 15-20 min, nemaisot.Uzmaniet, lai nepiedeg! ), līdz prosā – parādās “caurumiņi”- zīme, ka ūdens ir  izvārījies. Viss – prosa gatava, izber to traukā un  atdzesē. Tai jābūt irdenai.
Tītara vai vistas fileju sasmalcina virtuves kombainā, vai samaļ. Smalki sagriež papriku, un sīpolu,  bet var arī tos turpat kombainā  sasmalcināt, burkānu samlki sarīvē, piespiež ķiploku. Prosai pievieno, fileju, papriku, sīpolu, burkānu, ķiploku, zaļumus, garšielas, veido kotletes, liek uz plāts un cep ~ 175-180 grādos gatavus.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1340 gr) OB = 190 gr, OH = 135 gr, T = 41,4 gr, Kcal = 1584
Uzturvērtība 100 gr
OB = 14,1 gr
OH = 10 gr
T = 3 gr
Kcal =119