Kokteiļi:

1) 1 labi nogatavojies banāns, 1ĒK diedzētu kviešu graudu + dekorēšanai,   kanēlis, mazliet citronu cula, daži pilnie vaniļas esences, 200 ml piens.  Visu sablenderē, pārkaisa pāri atlikušos diedzētos graudus.

2) 100 g mango mīkstuma, 250 g bezpiedevu jogurts, 100 g kefīrs, ledus,  puse laima sulas un rīvēta miziņa, kanēlis.  Visu sablenderē. Vēl var pievienot mazliet ingvera sakni – būs interesanta, viegli tverama nianse un bārbērt ar sakapātiem, nesālītiem pistāciju riekstiem.  

3) 150 g saldētas zemenes (vasarā svaigas + ledus), 1 labi nogatavojies banāns, 300 g kefīrs (ja gribas biezāku, daļu var aizvietot ar bezpiedevu jogurtu).   Visu sablenderē.

 4) 200 g vājpiena biezpiens, pus krūze piena vai kefīra, 1 krūze aveņu vai upeņu (arī saldētas der), medus. Visu sablenderē un dekorē ar veselām avenēm un piparmētru lapiņām.

5) 1 labi nogatavojies banāns,  sauja lazdu riekstu, 150 g piens, medus, kanēlis.  Visu sablenderē.

Deserti:

1) 150 vājpiena biezpiens, 50 g bezpiedevu jogurts, šķidrs medus, melnās rozīnes,  žāvētas aprikozes un ķirši (lai skaisti krāsains), grieķu vai pekanrieksti,  indijas rieksti,  mandeles, kanēlis, mazliet citrona sula.

Deserta trauciņā kārto biezpienu, pāri jogurtu (ja graudains biezpiens – sablenderē gaisīgā masā). Iemarinē sagrieztus žāvētos augļus un viegli sakapātus riekstus medū, citrona sulā un kanēlī. Ja vēlas izsmalcinātāku garšu, var pielikt klāt marinādei mazliet konjaku. Gatavo maisījumu kārto pāri biezpienam.

2) 200 g bezpiedevu jogurts, sagriezts apelsīna un kivi mīkstums, pekanrieksti, šķidrs medus.

Deserta trauciņā kārto jogurtu, pāri sagrieztus augļus, medu un pekanriekstus.

3)2 labi nogatavojušies banāni, mazliet citrona sula, 100 g vājpiena biezpiens, 100 g bezpiedevu jogurts, 1 ola, medus. Banānus pārgriež uz pusēm, kārto uz cepampannas, apslaka ar citrona sulu, biezpienu sajauc ar jogurtu un olu, kārto uz banānu pusītēm, cep cepeškrāsnī aptuveni 10 minūtes. Kārto uz šķīvja un pārlej pāri šķidru medu, pārber ar  ziedputekšņiem.

Vēl labas idejas:

  • Rudzu maizes šķēle, kas pārbērta ar ziedputekšņiem + šķidrs medus. Ēd kopā ar pienu.
  • Vasaras ogu parfē – lielā kokteiļu glāzē kārtām kārto bezpiedevu jogurtu, īsu brīdi uz pannas apgrauzdētas pilngraudu auzu pārslas + sakāpātus riekstus + rozīnes + medu,  dažādas sagrieztas vasaras ogas (zemenes, avenes, upenes, mellenes u.tml.), atkal bezpiedevu jogurtu, noslēgumā pārber ar kanēli un pārlej ar šķidru medu.
  • 1 banāns, šķipsna kanēļa, mazliet “Amaretto” (mandeļu liķieris), 2 koka iesmiņi. Nomizotu banānu sadala 2 daļās, uzdur uz iesmiņiem,  apslaka ar “Amaretto” un pārber kanēli. Liek uz apmēram 1 h saldētavā, ēd kā saldējumu
  • Vājpiena biezpiens + kefīrs + banāns + dažas žāvētas plūmes, un to visu sablenderē kopā. Sanāk kaut kas līdzīgs jogurtam ar piedevām, bet garšīgāks un bez nekādiem mākslīgiem saldinātājiem un krāsvielām.

Liels paldies autorei Artai Zaņukai par idejām!!!