Picture 009Picture 004Picture 006

 

 

 

 

 

Sastāvdaļas

Pamatnei

200 gr mandeles
150 gr dzērvenes
100 gr rozīnes Sultan
100 gr zero cola…:)
Ruma esence

Masai

2 mango (640 gr-attīrīts un sagriezts)
320 gr ūdens
200 gr Skyr dabīgais jogurts (var ņemt arī Grieķu 9%)
200 gr vājpiena biezpiens
30-40 gr želatīns
Truvia (vai Stēvija) saldinātājs

Pagatavošana

Mango nomizo sagriež gabaliņos un savāra ar ūdeni biezenī. Es pieliku nedaudz arī kurkumu – krāsai un Truvia saldinātāju -saldumam. Masu atdzesē un sablenderē biezenī. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un uzbriedina. Riekstus un žāvētos augļus un zero colu sablenderē ( zero colu-mitrumam-lai masu var iespiest formas apakšā)Masu liek formas apkašā un izlīdzina.Atdzesēto mango biezeni sablenderē kopā ar biezpienu un jogurtu viendabīgā masā.Pievieno ūdens peldē izšķīdināto želatīnu-masu samaisa, lej formā. Liek ledusskapī atdzist un sarecēt.

Uzturvērtība 100 gr 

OB = 5,4 gr
OH =18,6 gr
T = 6,2  gr
Kcal = 156

Šokolādes-karameļu saldā mērcīte

200 gr Pienas spēks
10 gr kakao
50 gr  karameļu proteīns (www.fanutrition.lv)

Pagatavošana

100 gr Piena spēkā iemaisa proteīnu, otrajos 100 gr iemaisa kakao un karsta ūdens peldē karsē. Iemaisa atšķaidīto proteīnu un visu kopā karsē, līdz masa kļūst viendabīga, gluda. Gatavs. Atdzesē.Varam našķoties uz veselību, jo uzturvērtība ir:

Uzturvērtība mērcītei 100 gr

OB = 19.8 gr
OH = 7.5 gr
T = 2.4 gr
Kcal = 134