Omlete “Franču gaumē”
Tik ļoti gaidām īsto pavasari… gan aiz loga, gan sirdī…..
Sastāvdaļas
4 olas
200 gr dabīgais jogurts (vai 15% krējums)
150 gr piens (man 2%)
4 mazie sīpoliņi (40 gr, 2 balti, 2 sarkani)
3 – 4 daiviņas ķiploka (10 gr)
200 gr brokolis
150 gr paprika
Pagatavošana
Smalki sagriež sīpolu un ķiploku, un uz pannas nelielā daudzuma ekstra virgin eļļā tos apcep. Sasmalcina brokoli, sagriez kubiņos papriku un pievieno pannā pie apceptajiem sīpoliem un ķiplokiem. Visu apcep un izliek kādā traukā. Jogurtam pielej pienu (jeb Piena spēku) un sajauc. Kārtīgi sakuļ olas (minūtes 3-4). Jogurta-piena masu pielej olām un lej sakarsētā pannā. Cep, un karsējot groza pannu līdz redzams, ka malas omletei „aprautas”. Tad uz omletes masas vienas puses izklāj apceptos dārzeņus, otru pusi omlete pārklāj pāri. Uzspiež un ļauj nedaudz pacepties. Daudzums sanāk 2 personām. Liekam šķīvjos, pārkaisa ar diļļu un zaļo lociņu maisījumu, nedaudz jūras sāli (sāli pievienojam tikai gatavam ēdienam!) Rotā ar svaigām avenēm, kas sniedz neaizmirstamu akcentu un svinam Lielo piektdienu! Labu apetīti! Man jau likās, ka garšoja fantastiski!
Uzturvērtība visai porcijai ( 820 gr) OB = 62 gr, OH=30 gr, T = 29 gr, Kcal = 624
Uzturvērtība 1 porcijai OB = 31 gr, OH = 15 gr, T = 14.5 gr, Kcal = 312
Priecīgas Lieldienas!!!
Paldies!:))))
Tev arī priecīgas Lieldienās un paldies par kārtējo gardo ideju
Paldies!:)
Interesants salikums, vienmēr esmu domājis, kā iet kopā avenes ar ceptu olu
Vienkārši ideāls – iesaku pamēģināt!:)
Sākumā jāsagaida svaigas avenes un tad varēs šo izmēģināt
Protams, lab’āk pašu dārzā vai mežā lasītās odziņas:) Bet tās tiešām do tādu neaprakstāmu garšas niansi.