Ābolu – rīsu keksiņi
Mana diēta turpinās….Un man tā tīri labi patīk: saldi, aromatiski, veselīgi un mazkaloriski keksiņi ar ābolu, proteīnu un brūnajiem rīsiem…ko gan vēl vajag? Ak, jā vistas fileja, dārzeņi, protams, bet uz kārā zoba šis:
Sastāvdaļas
80 gr basmati (vai brūnie) rīsi
300gr olu baltums
120gr (4 kausiņi) Whey proteīns (man bija pistāciju….ņammma!) Protams, no www.fanutrition.lv/…
2 āboli (370 gr)
Pagatavošana
Novāra rīsus, atdzesē. Ābolus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves. Saputo stingrās putās olu baltumus. Pievieno proteīnu, saputo. Pievieno ābolus, saputo.Pievieno rīsus un ar rokas bl;enderi kārtīgi sablenderē. Masu lej silikona formiņās un zemā temperatūrā (man bija apmēram 150 grādi ) cep gatavus.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 13 gr
OH = 12 gr
T = 1 gr
Kcal = 112
Mmmm izskatas supergardi.
Basmatii rīsi derēs?
Derēs, man arī bija basmati rīsi.
Man nav skaidrs, kaada veida proteins ir jalieto, ja veelme ir atbriivoties no liekajiem kg?
Pie viena trenera sastadod treninu un uztura programmu dabuuju info, ka jalieto ari proteins. Atradu iherb dazjus variantus no kuriem vinjsh man ieteica vienu. Toreiz neko nesapratu no taa visa un tagad ar veel gudraaka iipashi neesmu, bet censhos maaciities. Redzu, ka viiram ir 80 gr proteins, bet man tikai 20 gr. Viiram meerkjis audzeet masu, man mest nost svaru un veidot formiigu augumu.
Whey proteīni neko daudz viens no otra neatšķiras.Bet gribu ieviest Jums skaidrību: proteīns nav brīnumlīdzeklis, ar kura palīdzību var nomest svaru.Tikpat labi,tā vietā Jūs variet ēst biezpienu, gaļu, olas, zivis….Proteīns ir tās pašas olbaltumvielas un viens grams to satur 4kcal, tāpat kā gaļas vai zivs olbaltumvielas arī satur 4 kcal.
Sveiki!
Kopš nepilniem 2 mēnešiem esmu iesākusi ‘pāraudzināt’ savus ēšanas paradumus un šajā procesā lielisks palīgs ir arī Jūsu blogs. Liels paldies, ka dalaties pieredzē un informācijā
Šobrīd vēl tā izteikti intensīvi ar sportu nenodarbojos…vairāk pastaigu, vairāk braucu ar riteni u.tml. Līdz ar to – proteīnus pagaidām nelietoju.
Jautājums – ar ko es šajā receptē varētu aizstāt proteīnu?
Paldies,Ilva! Esmu jau vairākas reizes atbildējusi: proteīnam nav alternatīvas.Ja tā būtu – vai es to arī neminētu?:) Ilva – proteīns ir olbaltumvielas un to var lietot VISI, ne tikai sportisti:)))
paldies, Inet’, par atbildi
nuuu…gribējās tā vienkārši, “pa slinko”, tikt pie keksiņiem ar produktiem, kas jau k-kur virtuvē “sakasāmi”…nesanāca
Nu labi, būs vien sev ar’ jāpagādā proteīns. Saimniecībā noderēs Jāpačeko kur/kā es te, vāczemē, pie Jūsu ieteiktā Wey proteīna visvienkāršāk tieku
Beigsies man sacenību periods -pamēģināšu vēl kādus našķu bez proteīna. :Lai gan ir jau arī man bez proteīna dažādi naški te atrodami:)
Ir, ir gana arī “bezproteīna” recepšu. Jums noteikti būtu jāsāk domāt par recepšu grāmatas izdošanu!
Kad aizgāju uz mājas lapas recepšu sadaļu pirmajā momentā padomāju, ka nejaušām esmu aizgājusi uz kādu citu mājas lapu….tortes, keksiņi u.c. labumi (!!!) es neticot lasīju receptes un man galvā pilnīgi ‘noklikšķēja’ …tak’ loģiski (!) protams (!), deserts/našķis tak nenozīmē, ka vienmēr tos gatavojot kilogramiem jāgāž iekšā baltie (= tukšie) milti un cukurs, sviests u.t.t.. Pat našķus var pagatavot ar ‘vērtīgiem’ produktiem.
P.s. Pamēģināšu receptē ielikt skapītī uzietos lupīnu miltus. Tajos ar makten daudz proteīnu (ap 40 g) + maz ogļhidrātu (ap 10 g) + no 12 g tauku vien kādi 10 % ir piesātinātās t.sk. + 28 g šķiedrvielu + aminoskābes. Izklausās viss jau dikti smuki :)) redzēs, kā garšos
P.p.s. labu izdošanos sacensībās!
Interesanti-nekad nebiju dzirdējusi par lupīnu miltiem…Hmm. Sastāvs arī izklausās labs. Es domāju,ka var pielikt vairāk rīsus (vai arī prosu, ko liku iepriekš), kas aizvietotu daļēji proteīna radīto konsistenci un karoti medus vai agaves sīrupu|(saldumam).Eksperimentējiet un Jums noteikti izdosies! Paldies par vēlējumiem!:)
Sveiki…
Lasot Jūsu receptītes, pamanu, ka ļoti daudz prosu visur izmantojat, bet kā ir ar grūbām? Domāju, ka kēksiņos tak grūbām arī vajadzētu dot labu konsistenci, ne? Nemanīju nevienā receptē grūbas ( varbūt nelasīju kārtīgi? ), vai tam ir kāds iemesls, piemēram, slikti ietekmē ”diētas laikā”???
Grūbām nav ne vainas, ļoti labs graudaugs, bet keksiņos nelieku, jo tās būtu tomēr par rupju/smagu. Bet mēģināt var:) Grūbas, domāju labi derēu pie sāļajiem keksiņiem.
Gribu keksiņus
Vajag uzcept;)
Sveika, Ineta! Man ir jautājums par olu izmantošanu keksiņos un citās Jūsu gardajās receptēs… Nesen uztaisīju analīzes uz pārtikas paneli, kuras uzrādīja ļoti augstus antivielu rezultātus uz olām (sevišķi baltumiem) un piena produktiem. Lieta tāda, ka man nenormāli patīk gatavot dažādus proteīna keksiņus un pankūkas utt, arī Jūsu receptes esmu ļoti iecienījusi, tas man ir kā glābiņš, jo cenšos ēst veselīgi, bet no saldumiem es vienkārši nespēju atteikties! Es gribētu jautāt vai ir iespējams ar kaut ko aizstāt olas, varbūt ir kādi citi veselīgi un veikalos pieejami produkti, ko varu likt klāt, lai keksiņi un pankūkas izdotos tik pat labi un nejuktu ārā? Piena produktus domājams nebūtu grūti aizstāt ar piem sojas pienu utml, bet par olām gan man galva pasāpēs, līdz šim es tās izmantoju tiešām visur.
Paldies jau iepriekš!
Sveika, Baibiņ!
Jā, skumji un bēdīgi,ka Jums tā. Tas nozīmē, to,ka Jusm jāpievēršas vegānu virtuvei/kondoitorejai..: http://www.vegus.lv/kursi/konditoreja-bez-olu-lietosanas
Var ar to sadzīvot-nav tik traki. Idejas un receptes dažnedažādākās:)
Liels paldies par atbildi, noteikti papētīšu sīkāk šo mājas lapu un, cerams, atradīšu sev ko nederīgu. Lai gan šodien nenoturējos un pamēģināju tāpat paimprovizēt ar tiem keksiņiem, vienkārši nepieliku olas, bet pieliku tā pavairāk samaltas auzu pārslas un linsēklas, turējās kopā tomēr
Ja, protams turēsies. nav jau tiešām tik traki:)
Man radies vēl viens jautājums…
Kā ir ar Beef proteīnu, vai esat to lietojusi receptēs un vai ir liela atšķirība starp whey un beef proteīniem kulinārijā? Cik esmu pagaršojusi FA beef proteīnu, tas nebija tik garšīgs un tekstūra bija citādāka..Bet vai tas ko maina cepot keksiņus un citus ēdienus?
Grūti teikt.Neesmu mēģinājusi.Vienu laiku to dzēru, bet nevaru vairs to dabūt iekšā – kā klīsteris…