Biezpiena – saldo ķiršu kūka
Sastāvdaļas
250 gr pilngraudu auzu milti (var likt arī rudzu, pamēģināju – bija ok)
100 gr sviests
Truvia saldinātājs (vai cukurs – cik, nu saldu gribam)
200 -300 gr saldie ķirši, vai sarīvēts ābols, vai rabarberi, pēc izvēles
700 gr vājpiena biezpiens
3 olas
150 gr dabīgais Grieķu jogurts (0% tauku) vai krējums 12%.
Truvia saldinātājs (vai cukurs, cuk nu saldu gribam), vaniļa
Pagatavošana
Pilngraudu auzu miltus saberž ar aukstu sviestu drupačās, pievieno saldinātājuvai cukuru. Masa sanāk irdena. Masu ieklāj tortes form un viegli piespiež ar pirkstiņiem. Ķiršus atkaulo un izvieto virs drupačām-pabārsta pa virsu cukuru. Biezpienu sablenderē ar 3 olām, vaniļu, saldinātāju vai cukuru un jogurtu viendabīgā masā. Ieklāj virs ķiršiem. Liek sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos un cep gatavu (es mazliet par ilgu cepu, nedaudz apdega maliņas)
Uzturvērtība 100 gr (bez cukura)
OB = 12.1 gr
OH = 12,9 gr
T = 7.6 gr
Kcal = 170
Nom, nom, nom.
Jau atkal jasaka paldies par šo gardo receptīti.
Perfekti.
Lūdzu, lūdzu:)
Mmm, pilnīgi neticās, ka tur ir tik maz kaloriju, ņemot vērā, ka tur ir sviests! Bet izskatās ļoti gardi un vienkārši
Jās, jo tie 100gr “izkūst” uz kopējo masu:) Tāpat, arī picas gatavojot: pa virsu, garšai droši vienmēr var uzrīvēt kādu pikantāku (trekn;aku) sieru garšai.Kopējo kcal daudzumu tas izmaina pavisam maz:)
Ķiršu un biezpiena vietā var likt: sarīvētus ābolus ar kanēli, kurus pārlej ar dabīgā jogurta-olu maisījumu. Un auz pilngraudu vietā ņemt rudzu miltus-arī labi izdevās.