Picture 011Picture 012Picture 013Picture 014Picture 016Picture 019

 

 

 

 

 

Sastāvdaļas

250 gr pilngraudu auzu milti (var likt arī rudzu, pamēģināju – bija ok)
100 gr sviests
Truvia saldinātājs (vai cukurs – cik, nu saldu gribam)
200 -300  gr saldie ķirši, vai sarīvēts ābols, vai rabarberi, pēc izvēles
700 gr vājpiena biezpiens
3 olas
150 gr dabīgais Grieķu jogurts (0% tauku) vai krējums 12%.
Truvia saldinātājs (vai cukurs, cuk nu saldu gribam), vaniļa

Pagatavošana

Pilngraudu auzu miltus saberž ar aukstu sviestu drupačās, pievieno saldinātājuvai cukuru. Masa sanāk irdena. Masu ieklāj tortes form un viegli piespiež ar pirkstiņiem. Ķiršus atkaulo un izvieto virs drupačām-pabārsta pa virsu cukuru. Biezpienu sablenderē ar 3 olām, vaniļu, saldinātāju vai cukuru un jogurtu viendabīgā masā. Ieklāj virs ķiršiem. Liek sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos un cep gatavu (es mazliet par ilgu cepu, nedaudz apdega maliņas)

Uzturvērtība 100 gr (bez cukura)

OB = 12.1 gr
OH = 12,9 gr
T = 7.6 gr
Kcal = 170