Sāļā siera kūka
Sastāvdaļas
Pamatnei
100 gr auzu pārslas
2 olas
300 gr paniņas vai kefīrs
150 gr vājpiena biezpiens
1 tējkarote cepamais pulveris
„Majonēzei”
400 gr jogurts Skyr
200 gr svaigais siers Fitline
1 tējkarote sinepes
Nedaudz cukurs, sāls, Provansas garšviela
~ 210 gr gaļa (es izmantoju iepriekš ceptās 3 gab. vistas filejas kotletes)
1 paprika
50 gr puravs
150 gr siers „Spēkavīrs”(atrast to tagad var tikai pašā Jaunpili ražotnē, bet var ņemt citu, liesāku sieru)
130 gr paprika
300 gr Mozarella light
200 gr mazie ķiršu tomātiņi, bazilika lapiņas
Pagatavošana
Sagatavojamies procesam: auzu pārslas uzbriedina Piena spēkā. Sajauc „majonēzi”: jogurtu, svaigo sieru, sinepes, garšvielas. Auzu pārslām pievieno olas, saberztu biezpienu, garšvielas un liek formā ar noņemamām malām (es apakšā ieklāju cepampapīru, malas nedaudz iesmērēju ar eļļu. Sagriež smalki: gaļu, papriku, puravu, sarīvē Spēkavīra sieru, Mozarellas sieru sagriež šķēlēs.
Izcep gandrīz gatavu pamatni, atdzesē. Pa virsu klāj daļu sajauktās „majonēzes”, tad pārkaisa ar sagrieztu gaļu, gaļu nedaudz pārkaisa ar sieru. Pāri pārber sajauktu papriku un puravus. Pa virsu izsmērē atlikušo „majonēzi”. Klāj mozarellas šķēlītes, rotā ar ķirštomātiņiem un sasmalcinātu baziliku. Pārkaisa atlikušo Spēkavīra sieru. Liek formu cepeškrāsnī un cep ~ 175 grādos gatavu.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 12.5 gr
OH = 4.9 gr
T = 4.0gr
Kcal = 108
Atbildēt