Picture 010

 

Kad tev tāpat vien, atved un uzdāvina 2 kg gaileņu, tad gribi negribi, pirmais, kas nāk prātā: gailenes saldā krējuma mērcē, vai ne…? Nu, jā, bet jūs jau ziniet, ka šo produktu manā ēdienkartē neatradīsiet. Lieliska alternatīva ir mūsu jaunais, vai, jau ne tik jaunais- lieliskais produkts, Piena spēks. Pirms tam pie zemniekiem iegādājos mūsu pašu puķkāpostu, zaļos zirnīšus un jaunos burkāniņus. Tātad, skatamies, kas sanāca:
Sastāvdaļas biezenim: puķkāposts, zaļie zirnīši, burkāni, ķiplociņš, extra virgin olīveļļa, garšvielas, dilles.
Gaileņu mērcei: 700 gr gailenes, sīpols, pudelīte Piena spēks, mērces iebiezināšanai: 1 ēdamkarote pilngraudu auzu milti, garšvielas.

Pagatavošana pavisam vienkārša

Biezenim: puķkāpostu novārīju atsevišķi, zaļos zirnīšus izlobīju un kopā ar burkāniem atsevišķi pannā izsautēju, ķplociņu pannā apcepu. Puķkāpostu kārtīgi sabenderē, pievieno karoti olīveļļas, ķiploku un iemaisa izsautētos zirņu un burkānus.
Mērcei: gailenes, attīra, nomazgā un kopā ar sasmalcinātu sīpolu izsautē pannā zem vāka. Lielā krūzē ieber karoti miltus un lej pamazām klāt Piena spēku – nepārtraukti maisot, lai neveidojas kunkuļi.Pielej klāt gailenēm.Maisa un lēnām KARSĒ.Neļaujot uzvārīties. Sagaida, kad mērce grib mest burbuli un ņem nost.
Līdz ar to man šodien vakarā ir lieliskas vieglas svētdienas vakariņas: puķkāpostu biezenis ar gaileņu mērci, ko pasniedzu ar burkānu-kāpostu-puravu salātiem