Torte “Odziņa”
Sastāvdaļas
2 ripām
100 gr prosa
600 gr olu baltums
120 gr ( 3 kausiņi) Whey vaniļas proteīns (www.fanutrition.lv)
Nedaudz saldinātājs Truvia (vai cukurs, medus)
500 gr upenes
20 gr klijas
1 tējkarote cepamais pulveris
Krēmam pa vidu
800 gr jogurts Skyr (ņēmu šo, nevis Grieķu, jo šis ir biezāks un nav tik skābs)
700 gr vājpiena biezpiens
150 gr baltā šokolāde
Nedaudz vēl pieliku saldinātāju Truvia, lai nav jāliek vairāk šokolāde
Malām
kokosriekstu skaidiņas
Dekoram
200 gr lielogu mellenes un 50 gr baltā šokolāde
Pagatavošana
Cepam ripas
Izvāra gandrīz gatavu prosu, atdzesē. Saputo olu baltumus stingrās putās, pievieno proteīnu un vēlreiz saputo. Pievieno prosu un sablenderē ar rokas blenderi. Sadala divās daļās. Katrai iemaisa pa 300 gr upenes. Lej formā un cep gatavas. Atdzesē.
Gatavojam krēmu
Biezpienam pievieno dabīgo jogurtu, izkausētu balto šokolādi, saldinātāju (ja prasās saldāks) un sablendē viendabīgā masā, kuru klāj starp ripām, pa virsu un malām. Rotājam un dekorējam, kā nu patīkas.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 11,7 gr
OH = 8,7gr
T = 3,4 gr
Un pats galvenais Kcal = 117!!! Ēdam un priecājamies par dzīvi!
Cik apmēram ilga tā cepšana? Kūka izskatās ļoti garda
Atbildu jau n-to reizi: es nekad neskatos pulkstenī: bet cepeškrāsnī uz cepjamo “objektu” , jo tieši pēc vizuālā un “taustes” (pieskaroties viegli virsmai-vai tā ir gana stingra) nosaku, vai ir gatavs.Tādēļ nevaru pateikt nevienam savam ēdienam, cik ilgi to cepu….:))
Paldies par recepti, vienkārši garda…. Te UK grūti atrast upenes, tad nu aizvietoju ar kjiršiem (pirms tam izņemot kauliņus)- sanāca ļoti laba. Vienīgais krēmam proporcijas nākošreiz būs jāmaina… jogurts bija par daudz – tāds pašķidrs sanāca, liku klāt želantīnu, bet par maz pielikās, tad nu tortei krēms paslapjš, bet tā pat garšoja SUPER (tik nu tas vien, ka gar malām spiedās ārā, nevarēja biezu kārtu ielikt vidū).
Lūdzu, lūdzu. Jā, protams, varam izmantot arī citas ogas vai augļus. Man jau arī ne vienmēr iznāk tā kā plānots: katrreiz atrodas ko palabot, pielikt klāt, vai noņemt nost:)