Pica ar kūpinātu tītara gaļu
Sastāvdaļas pamatnei
200 gr auzu pārslas
600 gr paniņas (vai vājpiena kefīrs)
200 gr vājpiena biezpiens
3 olas
sāls
Virsmai
400 gr kūpināta tītara gaļa (z/s Rubeņi, vai, protams, var būt arī vistas gaļa, vai zivs-lasis)
160 gr (1 neliela) paprika
180 gr marinēti gurķi (3 gab)
1 neliels sīpols
300 gr siers „Spēkavīrs” (nopērkams, diemžēl tikai Jaunpilī, ražotnes veikalā, bet varam izmanto jebkuru citu, liesu sieru)
Ketčupam
200 gr dabīgais jogurts + 200 gr tomātu pasta+ garšvielas
Pagatavošana
Auzu pārslas uzbriedina paniņās. Pievieno olas, saberztu biezpienu , sāli. Masu sajauc un lej uz plāts. Cep ~ 160 grādos, kamēr paliek viegli brūna. Jogurtu sajauc ar tomātu pastu. Sieru sarīvē. Sasmalcina visus pārējos produktus. Uz atdzisušas pamatnes uzklāj „ketčupu”. Pa virsu izklāj sajauktu: gaļu, papriku, gurķus, sīpolus. Pa virsū pārkaisa sarīvēto sieru. Liek cepeškrāsnī un cep minūtes 15-20, ~ 175 grādos.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 11,9 gr
OH = 5,7 gr
T = 3,7 gr
Un pats galvenais Kcal = 106!
Ēdam un turpinām priecāties un baudīt dzīvi!
Atbildēt