Picture 072 Picture 073 Picture 075 Picture 078 Picture 082 Picture 084

Šī „Cielaviņa”, protams, nebūs tas veselīgākais manis gatavotais ēdiens, bet tas būs pēdējais tādas „neveselīgas”uzturvērtības našķis, pirms kārtējās sacensību sezonas sākuma. Lai gan kcal daudzums tai, atšķirībā no “oriģinālās” versijas, tik un tā ir diezgan atšķirīgs. Oriģinālajai ir 476 kcal uz 100 gr . Manai tās ir “tikai” 340 kcal uz 100 gr. Jā, un vēl ņemsim vērā, ka tai vismaz nav nevienas E vielas un citu „piemaisījumu”…:)
Sastāvdaļas
Bezē ripām
80 gr olu baltums
150 gr pūdercukurs
1 tējakrote ciete
Vaniļa
Krēmam
400 gr  dabīgais jogurts „Grieķu”
150 gr melnā šokolāde
Apkārt un pa virsu
150-200 gr lazdu rieksti (apgrauzdēti)
Pagatavošana
Riekstus sasmalcina. Olu baltumu puto stingrās putās, pamazām pievieno pūdercukuru, vaniļu. Masā iejauc riekstus. Uz cepamā papīra uzzīmē divus apļus. Olu baltumu masu izvieto uz šiem diviem apļiem. Liek cepeškrāsnī un cep  100-120 grādos. Atstāju pa nakti kaltēties cepeškrāsnī.
Otrā dienā: Izkausē šokolādi un sajauc ar grieķu jogurtu. Sajauc to visu viendabīgā masā. Iegūto masu smērē starp ripām,  gar malu un pa virsu. Tortītes malas aplipināju ar sasmalcinātiem lazdu riekstiem, virsmai veseli rieksti un pa virsu arī sasmalcināti rieksti. Dekorēju ar izkausētu melno šokolādi.
Uzturvērtība 100 gr
OB =  9,8 gr
OH = 23,1 gr
T = 23,1 gr
Kcal = 340