“Mini ” Cielaviņa
Šī „Cielaviņa”, protams, nebūs tas veselīgākais manis gatavotais ēdiens, bet tas būs pēdējais tādas „neveselīgas”uzturvērtības našķis, pirms kārtējās sacensību sezonas sākuma. Lai gan kcal daudzums tai, atšķirībā no “oriģinālās” versijas, tik un tā ir diezgan atšķirīgs. Oriģinālajai ir 476 kcal uz 100 gr . Manai tās ir “tikai” 340 kcal uz 100 gr. Jā, un vēl ņemsim vērā, ka tai vismaz nav nevienas E vielas un citu „piemaisījumu”…:)
Sastāvdaļas
Bezē ripām
80 gr olu baltums
150 gr pūdercukurs
1 tējakrote ciete
Vaniļa
Krēmam
400 gr dabīgais jogurts „Grieķu”
150 gr melnā šokolāde
Apkārt un pa virsu
150-200 gr lazdu rieksti (apgrauzdēti)
Pagatavošana
Riekstus sasmalcina. Olu baltumu puto stingrās putās, pamazām pievieno pūdercukuru, vaniļu. Masā iejauc riekstus. Uz cepamā papīra uzzīmē divus apļus. Olu baltumu masu izvieto uz šiem diviem apļiem. Liek cepeškrāsnī un cep 100-120 grādos. Atstāju pa nakti kaltēties cepeškrāsnī.
Otrā dienā: Izkausē šokolādi un sajauc ar grieķu jogurtu. Sajauc to visu viendabīgā masā. Iegūto masu smērē starp ripām, gar malu un pa virsu. Tortītes malas aplipināju ar sasmalcinātiem lazdu riekstiem, virsmai veseli rieksti un pa virsu arī sasmalcināti rieksti. Dekorēju ar izkausētu melno šokolādi.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 9,8 gr
OH = 23,1 gr
T = 23,1 gr
Kcal = 340
Sveiki,
Cik ilgi cepāt bezē ripas un vai var izmantot SKYR jogurtu?
Neatceros īsti cik -cepu ~ 100-120 grādos.Kamer gatavs – sāk nedaudz brūnēt. Noteikti var izmanto arī SKYR jogurtu.
Kāda ir tortes Kristīne krēma recepte?
Neesmu to cepusi, bet viens no maniem favorītkrēmiem: dabīgais jogurts Skyr+ melnā šokolāde izkausēta. Vai Fitline 0.2% svaigais siers+ kakao+medus, vai cits saldinātājs.
Sveika, gribēja pajautāt kādus saldinātājus ir labāk un veselīgāk lietot, saldajos ēdienos? Esmu tikai iesācēja un mācos gatavot veselīgi
Sveika! Visveselīgāk ir stēvija. Kas ir dabisks saldinātājs: http://www.stevija.lv. Vienīgais mīnuss – tam ir specifiska piegarša. Cepot kaut ko, ir ok, bet desertos, kafijā, tējā- es to, diemžēl nevaru likt. Tam es izmantoju Truvia. Var pasūtīt http://www.iherb.lv. Bet var izmantot arī medu, agaves sīrupu.Vēl, kā jau receptēs manīsiet, es bieži izmantoju Whey proteīnu, kas arī ir pavisam nekaitīgs.
Būtu lietderīgi receptē norādīt, cik lielus apļus taisīt un cik tos ilgi cept.
Man torte īsti nesanāca, jo bezē bija mīksts un pielipa pie cepamā papīra.
Torte sanāca ļoooti salda.
Es laikam nākamreiz liktu mazāk cukura, vai daļu aizstātu ar stēviju. Bet nu kopumā jau garšīgi.
Fotogrāfijās lieliski var redzēt, ka ir izcepti divi apļi:) Hmm…nezinu, kāpēc Jums pielipa, man nekas, nekur nelipa. Esmu vairākkārt rakstījusi, ka gatavojot, cepot nekad neuzņemu laiku (tāds, nu ir tas mans lielais mīnuss,piedodiet), turklāt katra plīts cep atšķirīgi).Bezē nevar sanākt, ja ir mazāk cukura. Pildījumu, tā saldumu,protams, variet koriģēt pēc saviem ieskatiem. Un ņemiet, tomēr lūdzu vērā, ka viss,ko šeit publicēju ir manis pirmo reizi gatavots, tā teikt: eksperiments: tiem nav bijuši izmēģinājuma varianti.Tādēļ arī neapgalvoju, ka receptes ir ideālas:) Bet paldies, Jums par komentāru.