Picu, pīrāgu diēta? Neesiet par tādu dzirdējuši? Hmmm…Un kāpēc gan ne?  Katrai dienai sava. Neizslēdzot pat saldās picas (kūkas) Jā, ir ko noņemties, bet, ja ir laiks, patīk darboties virtuvē ( kā man), un ir vēlme, izaicinājums pamēģināt, ko jaunu, tad kāpēc gan ne? Vidēji dienā, šajās 10 dienās sanāk uzņemt:

OB = 130 gr
OH = 115 gr
T = 46 gr
Kcal = 1460

Nu, nav tik slikti.Sanāk tāds vidējais kcal daudzums “tievēt gribētājām”:)

Picu__quot_dieta_quot__10_dien_1

1.FETAS SIERA – ANANĀSU PICA

Sastāvdaļas

175 gr pilngraudu auzu pārslas
1/2 pudelīte Piena spēks
200 gr vājpiena biezpiens
150 gr Fetas siers
2 olas
200 gr olu baltumi
200 gr svaigs ananāss
zaļumi, garšvielas

Pagatavošana

Pamatnei auzu pārslas izmērcē Piena spēkā. Izmērcētajām pārslām pievieno saberztu biezpienu, olas, olu baltumus. Visu sajauc un lej uz cepamās plāts. Fetas sieru un ananāsu sagriež mazos kubiciņos un izkārto masai pa virsu. Pārkaisa ar zaļumiem. Sāli liek klāt pavisam nedaudz, jo Fetas siers ir pietiekoši sāļš. Liek cepties zemā temperatūrā, ~ 160 grādos.

Uzturvērtība visai picai (1120 gr)

OB=114 gr
OH=136 gr
T=38 gr
Kcal=1386

 Picu__quot_dieta_quot__10_dien_22. SIERA – BUMBIERU PICA

Sastāvdaļas pamatnei

150 gr auzu pārslas
300 gr vājpiena kefīrs (vai paniņas vai Piena spēks)
100 gr vājpiena biezpiens
2 olas, nedaudz sāls

Virsmai

3 olas
2 olu baltumi
200 gr vājpiena biezpiens
100 gr dabīgais jogurts Baltais Grieķu
100 gr siers Spēkavīrs (protams, var būt jebkurš cits liess siers)
1 bumbieris
garšvielas.

Pagatavošana

Pamatnei auzu pārslas izmērcē kefīrā, pievieno 2 olas, vājpiena biezpienu, kārtīgi visu sajauc un liek cepeškrāsnī  170 grādos un cep pamatni gandrīz gatavu. Izņem un klāj virsū masu: vispirms kārtīgi sablenderē: olas + olu baltumi+ biezpiens + jogurts. Tad masai pievieno sarīvētu sieru un bumbieri. Pievieno garšvielas pēc izvēles. Liek cepties ~ 170 grādos, kamēr gatavs: virsma paliek stingra un zeltaina.

Uzturvērtība visai picai (1297gr)

OB = 160 gr
OH =103 gr
T = 50.2 gr
Kcal = 1546


Picu__quot_dieta_quot__10_dien_3
3.PICA AR  LASI UN BASMATI RĪSIEM

Sastāvdaļas

150 gr basmati rīsi
180 gr a/k lasis (vai atkaulota a/k laša asaka)
2 olas
150 gr OB (olu baltums)

300 gr vājpiena biezpiens
35 gr puravs, dilles, garšvielas
Virsmai: 50 gr zaļās olīves.

Pagatavošana

Izvāra rīsus un atdzesē. Laša asaku attīra un attīrīto masu sasmalcina smalkāk. Rīsiem pievieno olas, olu baltumus, lasi, biezpienu, dilles, garšvielas-visu labi sajauc. Masu izliek uz plāts un stingri pieblietē. Liek cepties ~ 175 grādu temperatūrā. Cep, kamēr pīrāgs apbrūnē.

Uzturvērtība visai picai (925gr)

OB=133  gr
OH=113 gr
T=36
Kcal=1342

Picu__quot_dieta_quot__10_dien_44.PICA AR MOZARELLA SIERU

Sastāvdaļas pamatnei

150 gr pilngraudu auzu pārslas
300 gr vājpiena kefīrs (vai paniņas)
2 olas

Pamatnes gatavošana

Pilngraudu pārslas uzbriedina vājpiena kefīrā. Pieliek olas, un liek formā cepties ~ 170 grādos, kamēr pīrāga virsma pavisam nedaudz apbrūnē. Atdzesē.

Picas virsmai

2 tomāti
80 gr svaigais siers Exquisa Fitline 0.2% (Maximās, Prizmās atrodams)
250 gr siers Mozarella 18%
30 gr siers „Džiuga”

Pagatavošana

Uz atdzesētas virsmas uzsmērē svaigo sieru Kārums, kārto siera Mozarella un tomāta šķēlītes. Pa virsu pārkaisa sieru „Džiuga” un sasmalcinātu baziliku. Cep līdz 220 grādiem sakarsētā  cepeškrāsnī.

Uzturvērtība visai picai (925gr)

OB=110 gr
OH=107 gr
T=74
Kcal=1560

Picu__quot_dieta_quot__10_dien_55.PICA AR KŪPINĀTU SIERU UN OLĪVĀM

Sastāvdaļas

200gr auzu pārslas
500 gr  vājpiena kefīrs
200 gr vājpiena biezpiens (vai paniņas)
2 olas
100 gr kūpināts Tējas siers
50 gr  zaļās olīvas
garšvielas pēc izvēles ( nedaudz sāls, pipari, baziliks,u.c.)

Pagatavošana

Auzu pārslas uzbriedina vājpiena kefīrā, pievieno biezpienu, olas, sarīvētu sieru. Masu lej uz plāts. Pa virsu kārto, uz pusēm pārgrieztas, olīvas. Cep ~ 170 grādos, kamēr pīrāga virsma apcepas skaisti brūna.

Uzturvērtība visai picai (1160 gr)

OB=114
OH=124
T=43
Kcal=1395

Picu__quot_dieta_quot__10_dien_66.PICA AR LASI UN ZAĻAJĀM OLĪVĀM

Sastāvdaļas pamatnei

120 gr prosa
150 gr vājpiena biezpiens
3 olas, nedaudz sāls

Picas virsmai

150 gr auksti kūpināts lasis
200 gr OB
300 gr dabīgais jogurts Baltais Grieķu ( 9%)
150gr paprika
150 gr tomāts
1 neliels sīpols,
2 ķiploka daiviņas
50 gr zaļās olīvas
Garšvielas, sāls….
Pa virsu 25gr 10% siers

Pagatavošana

Prosu izvāra gandrīz gatavu. Atdzesē. Pievieno olas, vājpiena biezpienu un visu kārtīgi sablenderē. Masu ieklāj formā un klāj virsū sasmalcinātu lasi, papriku, tomātus, sīpolu, ķiploku. Sakuļ olu baltumus ar jogurtu, pievieno nedaudz sāli garšvielas, pārlej pāri. Saliek pa virsu olīvas. Liek cepties ~ 160 grādos, kamēr gatavs: virsma paliek stingra un zeltaina.

Uzturvērtība visai picai (1485gr)

OB=140 gr
OH =103 gr
T=52 gr
Kcal = 1427

Picu__quot_dieta_quot__10_dien_77.PICA AR TUNCI

Sastāvdaļas pamatnei

120 gr pilngraudu auzu pārslas
200 gr vājpiena kefīrs
3 olas

Picas virsmai

260 gr tuncis (2 bundžas par daudz, 1 par maz)
½  sīpols (50gr)
150 gr paprika
100 gr dabīgais jogurts
10 gr (1ēdamkarote) sinepes
200 gr svaigs ananāss
citronpipari, garšvielas pēc izvēles
120 gr siers 10%

Pagatavošana

Auzu pārslas aplej ar kefīru un uzbriedina. Pieliek 3 olas, nedaudz sāli, sajauc un liek cepties formā ar noņemamām malām ~ 160 grādos, kamēr gatavs. Nedaudz atdzesē. Sīpolu, papriku smalki sagriež, ananāsu sagriež mazos kubiciņos. Jogurtu sajauc ar sinepēm, var pievienot arī kādas garšvielas. Atdzesētai picas pamatnei uzsmērē jogurta-sinepju masu, pa virsu kārto papriku, sīpolu, tunci, ananāsu. Uzkaisa citronpiparus. Pa virsū uzkaisa sarīvētu sieru un dillītes. Liek vēlreiz cepeškrāsnī un cep ~ 12 minūtes ~200 grādos.

Uzturvērtība visai picai (1465gr)

OB = 180 gr
OH = 123 gr
T = 45 gr
Kcal = 1628

Picu__quot_dieta_quot__10_dien_88.PICA AR KŪPINĀTA TĪTARA GAĻU

Sastāvdaļas pamatnei

120 gr auzu pārslas
280 gr paniņas (vai vājpiena kefīrs)
100 gr vājpiena biezpiens
3 olas, sāls

Picas virsmai

200 gr kūpināta tītara gaļa (z/s Rubeņi, vai, protams, var būt arī vistas gaļa, vai zivs-lasis)
100 gr (1 neliela) paprika
100 gr marinēti gurķi (3 gab)
50 gr sīpols
150 gr siers „Spēkavīrs” (nopērkams, diemžēl, laikam jau tikai Jaunpilī, ražotnes veikalā, bet var ņemt 10% sieru vai Tējas sieru)

Ketčupam

100gr dabīgais jogurts + 100gr tomātu pasta+ garšvielas.

Pagatavošana

Auzu pārslas uzbriedina paniņās. Pievieno olas, saberztu biezpienu , sāli. Masu sajauc un lej uz plāts. Cep ~ 160 grādos, kamēr paliek viegli brūna. Jogurtu sajauc ar tomātu pastu. Sieru sarīvē. Sasmalcina visus pārējos produktus. Uz atdzisušas pamatnes uzklāj „ketčupu”. Pa virsu izklāj sajauktu: gaļu, papriku, gurķus, sīpolus. Pa virsū pārkaisa sarīvēto sieru. Liek cepeškrāsnī un cep minūtes 15-20, ~ 175 grādos.

Uzturvērtība visai picai (1435 gr)

OB = 155 gr
OH = 96 gr
T = 60 gr
Kcal =1574

 Picu__quot_dieta_quot__10_dien_99.ĀBOLU – BIEZPIENA  PICA

Sastāvdaļas pamatnei

100 gr prosa
150 gr vājpiena biezpiens
2 olas
1 kausiņi Whey proteīns

Picas virsmai

400 gr āboli
50 gr rozīnes
200 gr dabīgais jogurts Grieķu (9%)
1 kausiņš Whey proteīns
(proteīna vietā, protams var likt arī cukuru, kas gan mainīs kūka uzturvērtību)

Pagatavošana

Prosu izvāra, atdzesē. Atdzesētai prosai pievieno biezpienu, olas, proteīnu un visu kārtīgi sablendē. Liek masu formā ar noņemamām malām. Sarīvē ābolus. Āboliem pievieno rozīnes, proteīnu, dabīgo jogurtu un visu kārtīgi sajauc. Ja vēlas saldāku ābolu masu (ja ir skābi āboli), pievieno stēviju vai cukuru. Ābolu-rozīņu masu ar karoti liek virsū prosas masai. Uzsilda cepeškrāsni, un liek cept pavisam zemā, ~ 150 grādu temperatūrā. Man cepās ~ 1,5 h, beigās, uzliku 180 grādus un apbrūnināju augšu.

Uzturvērtība visai picai (1175gr)

OB=127 gr
OH = 152 gr
T = 32.5 gr
Kcal = 1394

Picu__quot_dieta_quot__10_dien_10

10. AUGĻU PICA

Sastāvdaļas pamatnei

150 gr auzu pārslas
300 gr vājpiena kefīrs
3 olas

Picas virsmai

1 ½ banāns (160 gr)
1 ābols (150 gr)
200 gr Grieķu jogurts
50 gr cukurs
1 strīķēta tējkarote kanēlis

Pagatavošana

Picas pamatni cep gandrīz gatavu. Izņem un, tai pa virsu kārto banānu ripiņas un sarīvētu ābolu. Pa virsu klāj krējuma – cukura-kanēļa maisījumu. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep ~ 15-20 minūtes, 175 grādos.

Uzturvērtība visai picai ( 1175 gr)

OB = 69 gr
OH = 188 gr
T = 32 gr
Kcal = 1314

Picture 00611. BIEZPIENA – SIERA PĪRĀGS

Sastāvdaļas

150 gr prosa
300 gr paniņas
2  olas
200 gr vājpiena biezpiens

150 gr Tējas siers ar garšvielām (RIMI)
300 gr olu baltums
Ķimenes, sāls, 2 ķiploka daiviņas
Provansas garšviela

Pagatavošana

Auzu pārslas uzbriedina aplejot ar paniņām (ja vajag ātri uz 2 minūtēm mikroviļņu krāsnī). Pievieno 2 olas, lej formā un ieliek cepeškrāsnī 180 grādos uz minūtēm 15-20 (skatoties,cik liela forma),  lai „aprauj”. Pa to laika saberž biezpienu, pievieno sarīvētu sieru, olu baltumus, ķiploku, garšvielas. Izņem auzu pārslu pamatni un pārlej pāri pamatnei. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep gatavu (kamēr nedaudz apbrūnē)  ~ 170 grādos.

Uzturvērtība visam pīrāgam (1210 gr)

OB = 145 gr
OH = 96.2 gr
T = 38.2 gr
Kcal = 1368