“Picu” diēta 11 dienām
Picu, pīrāgu diēta? Neesiet par tādu dzirdējuši? Hmmm…Un kāpēc gan ne? Katrai dienai sava. Neizslēdzot pat saldās picas (kūkas) Jā, ir ko noņemties, bet, ja ir laiks, patīk darboties virtuvē ( kā man), un ir vēlme, izaicinājums pamēģināt, ko jaunu, tad kāpēc gan ne? Vidēji dienā, šajās 10 dienās sanāk uzņemt:
OB = 130 gr
OH = 115 gr
T = 46 gr
Kcal = 1460
Nu, nav tik slikti.Sanāk tāds vidējais kcal daudzums “tievēt gribētājām”:)
1.FETAS SIERA – ANANĀSU PICA
Sastāvdaļas
175 gr pilngraudu auzu pārslas
1/2 pudelīte Piena spēks
200 gr vājpiena biezpiens
150 gr Fetas siers
2 olas
200 gr olu baltumi
200 gr svaigs ananāss
zaļumi, garšvielas
Pagatavošana
Pamatnei auzu pārslas izmērcē Piena spēkā. Izmērcētajām pārslām pievieno saberztu biezpienu, olas, olu baltumus. Visu sajauc un lej uz cepamās plāts. Fetas sieru un ananāsu sagriež mazos kubiciņos un izkārto masai pa virsu. Pārkaisa ar zaļumiem. Sāli liek klāt pavisam nedaudz, jo Fetas siers ir pietiekoši sāļš. Liek cepties zemā temperatūrā, ~ 160 grādos.
Uzturvērtība visai picai (1120 gr)
OB=114 gr
OH=136 gr
T=38 gr
Kcal=1386
2. SIERA – BUMBIERU PICA
Sastāvdaļas pamatnei
150 gr auzu pārslas
300 gr vājpiena kefīrs (vai paniņas vai Piena spēks)
100 gr vājpiena biezpiens
2 olas, nedaudz sāls
Virsmai
3 olas
2 olu baltumi
200 gr vājpiena biezpiens
100 gr dabīgais jogurts Baltais Grieķu
100 gr siers Spēkavīrs (protams, var būt jebkurš cits liess siers)
1 bumbieris
garšvielas.
Pagatavošana
Pamatnei auzu pārslas izmērcē kefīrā, pievieno 2 olas, vājpiena biezpienu, kārtīgi visu sajauc un liek cepeškrāsnī 170 grādos un cep pamatni gandrīz gatavu. Izņem un klāj virsū masu: vispirms kārtīgi sablenderē: olas + olu baltumi+ biezpiens + jogurts. Tad masai pievieno sarīvētu sieru un bumbieri. Pievieno garšvielas pēc izvēles. Liek cepties ~ 170 grādos, kamēr gatavs: virsma paliek stingra un zeltaina.
Uzturvērtība visai picai (1297gr)
OB = 160 gr
OH =103 gr
T = 50.2 gr
Kcal = 1546
3.PICA AR LASI UN BASMATI RĪSIEM
Sastāvdaļas
150 gr basmati rīsi
180 gr a/k lasis (vai atkaulota a/k laša asaka)
2 olas
150 gr OB (olu baltums)
300 gr vājpiena biezpiens
35 gr puravs, dilles, garšvielas
Virsmai: 50 gr zaļās olīves.
Pagatavošana
Izvāra rīsus un atdzesē. Laša asaku attīra un attīrīto masu sasmalcina smalkāk. Rīsiem pievieno olas, olu baltumus, lasi, biezpienu, dilles, garšvielas-visu labi sajauc. Masu izliek uz plāts un stingri pieblietē. Liek cepties ~ 175 grādu temperatūrā. Cep, kamēr pīrāgs apbrūnē.
Uzturvērtība visai picai (925gr)
OB=133 gr
OH=113 gr
T=36
Kcal=1342
4.PICA AR MOZARELLA SIERU
Sastāvdaļas pamatnei
150 gr pilngraudu auzu pārslas
300 gr vājpiena kefīrs (vai paniņas)
2 olas
Pamatnes gatavošana
Pilngraudu pārslas uzbriedina vājpiena kefīrā. Pieliek olas, un liek formā cepties ~ 170 grādos, kamēr pīrāga virsma pavisam nedaudz apbrūnē. Atdzesē.
Picas virsmai
2 tomāti
80 gr svaigais siers Exquisa Fitline 0.2% (Maximās, Prizmās atrodams)
250 gr siers Mozarella 18%
30 gr siers „Džiuga”
Pagatavošana
Uz atdzesētas virsmas uzsmērē svaigo sieru Kārums, kārto siera Mozarella un tomāta šķēlītes. Pa virsu pārkaisa sieru „Džiuga” un sasmalcinātu baziliku. Cep līdz 220 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.
Uzturvērtība visai picai (925gr)
OB=110 gr
OH=107 gr
T=74
Kcal=1560
5.PICA AR KŪPINĀTU SIERU UN OLĪVĀM
Sastāvdaļas
200gr auzu pārslas
500 gr vājpiena kefīrs
200 gr vājpiena biezpiens (vai paniņas)
2 olas
100 gr kūpināts Tējas siers
50 gr zaļās olīvas
garšvielas pēc izvēles ( nedaudz sāls, pipari, baziliks,u.c.)
Pagatavošana
Auzu pārslas uzbriedina vājpiena kefīrā, pievieno biezpienu, olas, sarīvētu sieru. Masu lej uz plāts. Pa virsu kārto, uz pusēm pārgrieztas, olīvas. Cep ~ 170 grādos, kamēr pīrāga virsma apcepas skaisti brūna.
Uzturvērtība visai picai (1160 gr)
OB=114
OH=124
T=43
Kcal=1395
6.PICA AR LASI UN ZAĻAJĀM OLĪVĀM
Sastāvdaļas pamatnei
120 gr prosa
150 gr vājpiena biezpiens
3 olas, nedaudz sāls
Picas virsmai
150 gr auksti kūpināts lasis
200 gr OB
300 gr dabīgais jogurts Baltais Grieķu ( 9%)
150gr paprika
150 gr tomāts
1 neliels sīpols,
2 ķiploka daiviņas
50 gr zaļās olīvas
Garšvielas, sāls….
Pa virsu 25gr 10% siers
Pagatavošana
Prosu izvāra gandrīz gatavu. Atdzesē. Pievieno olas, vājpiena biezpienu un visu kārtīgi sablenderē. Masu ieklāj formā un klāj virsū sasmalcinātu lasi, papriku, tomātus, sīpolu, ķiploku. Sakuļ olu baltumus ar jogurtu, pievieno nedaudz sāli garšvielas, pārlej pāri. Saliek pa virsu olīvas. Liek cepties ~ 160 grādos, kamēr gatavs: virsma paliek stingra un zeltaina.
Uzturvērtība visai picai (1485gr)
OB=140 gr
OH =103 gr
T=52 gr
Kcal = 1427
7.PICA AR TUNCI
Sastāvdaļas pamatnei
120 gr pilngraudu auzu pārslas
200 gr vājpiena kefīrs
3 olas
Picas virsmai
260 gr tuncis (2 bundžas par daudz, 1 par maz)
½ sīpols (50gr)
150 gr paprika
100 gr dabīgais jogurts
10 gr (1ēdamkarote) sinepes
200 gr svaigs ananāss
citronpipari, garšvielas pēc izvēles
120 gr siers 10%
Pagatavošana
Auzu pārslas aplej ar kefīru un uzbriedina. Pieliek 3 olas, nedaudz sāli, sajauc un liek cepties formā ar noņemamām malām ~ 160 grādos, kamēr gatavs. Nedaudz atdzesē. Sīpolu, papriku smalki sagriež, ananāsu sagriež mazos kubiciņos. Jogurtu sajauc ar sinepēm, var pievienot arī kādas garšvielas. Atdzesētai picas pamatnei uzsmērē jogurta-sinepju masu, pa virsu kārto papriku, sīpolu, tunci, ananāsu. Uzkaisa citronpiparus. Pa virsū uzkaisa sarīvētu sieru un dillītes. Liek vēlreiz cepeškrāsnī un cep ~ 12 minūtes ~200 grādos.
Uzturvērtība visai picai (1465gr)
OB = 180 gr
OH = 123 gr
T = 45 gr
Kcal = 1628
8.PICA AR KŪPINĀTA TĪTARA GAĻU
Sastāvdaļas pamatnei
120 gr auzu pārslas
280 gr paniņas (vai vājpiena kefīrs)
100 gr vājpiena biezpiens
3 olas, sāls
Picas virsmai
200 gr kūpināta tītara gaļa (z/s Rubeņi, vai, protams, var būt arī vistas gaļa, vai zivs-lasis)
100 gr (1 neliela) paprika
100 gr marinēti gurķi (3 gab)
50 gr sīpols
150 gr siers „Spēkavīrs” (nopērkams, diemžēl, laikam jau tikai Jaunpilī, ražotnes veikalā, bet var ņemt 10% sieru vai Tējas sieru)
Ketčupam
100gr dabīgais jogurts + 100gr tomātu pasta+ garšvielas.
Pagatavošana
Auzu pārslas uzbriedina paniņās. Pievieno olas, saberztu biezpienu , sāli. Masu sajauc un lej uz plāts. Cep ~ 160 grādos, kamēr paliek viegli brūna. Jogurtu sajauc ar tomātu pastu. Sieru sarīvē. Sasmalcina visus pārējos produktus. Uz atdzisušas pamatnes uzklāj „ketčupu”. Pa virsu izklāj sajauktu: gaļu, papriku, gurķus, sīpolus. Pa virsū pārkaisa sarīvēto sieru. Liek cepeškrāsnī un cep minūtes 15-20, ~ 175 grādos.
Uzturvērtība visai picai (1435 gr)
OB = 155 gr
OH = 96 gr
T = 60 gr
Kcal =1574
9.ĀBOLU – BIEZPIENA PICA
Sastāvdaļas pamatnei
100 gr prosa
150 gr vājpiena biezpiens
2 olas
1 kausiņi Whey proteīns
Picas virsmai
400 gr āboli
50 gr rozīnes
200 gr dabīgais jogurts Grieķu (9%)
1 kausiņš Whey proteīns
(proteīna vietā, protams var likt arī cukuru, kas gan mainīs kūka uzturvērtību)
Pagatavošana
Prosu izvāra, atdzesē. Atdzesētai prosai pievieno biezpienu, olas, proteīnu un visu kārtīgi sablendē. Liek masu formā ar noņemamām malām. Sarīvē ābolus. Āboliem pievieno rozīnes, proteīnu, dabīgo jogurtu un visu kārtīgi sajauc. Ja vēlas saldāku ābolu masu (ja ir skābi āboli), pievieno stēviju vai cukuru. Ābolu-rozīņu masu ar karoti liek virsū prosas masai. Uzsilda cepeškrāsni, un liek cept pavisam zemā, ~ 150 grādu temperatūrā. Man cepās ~ 1,5 h, beigās, uzliku 180 grādus un apbrūnināju augšu.
Uzturvērtība visai picai (1175gr)
OB=127 gr
OH = 152 gr
T = 32.5 gr
Kcal = 1394
10. AUGĻU PICA
Sastāvdaļas pamatnei
150 gr auzu pārslas
300 gr vājpiena kefīrs
3 olas
Picas virsmai
1 ½ banāns (160 gr)
1 ābols (150 gr)
200 gr Grieķu jogurts
50 gr cukurs
1 strīķēta tējkarote kanēlis
Pagatavošana
Picas pamatni cep gandrīz gatavu. Izņem un, tai pa virsu kārto banānu ripiņas un sarīvētu ābolu. Pa virsu klāj krējuma – cukura-kanēļa maisījumu. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep ~ 15-20 minūtes, 175 grādos.
Uzturvērtība visai picai ( 1175 gr)
OB = 69 gr
OH = 188 gr
T = 32 gr
Kcal = 1314
11. BIEZPIENA – SIERA PĪRĀGS
Sastāvdaļas
150 gr prosa
300 gr paniņas
2 olas
200 gr vājpiena biezpiens
150 gr Tējas siers ar garšvielām (RIMI)
300 gr olu baltums
Ķimenes, sāls, 2 ķiploka daiviņas
Provansas garšviela
Pagatavošana
Auzu pārslas uzbriedina aplejot ar paniņām (ja vajag ātri uz 2 minūtēm mikroviļņu krāsnī). Pievieno 2 olas, lej formā un ieliek cepeškrāsnī 180 grādos uz minūtēm 15-20 (skatoties,cik liela forma), lai „aprauj”. Pa to laika saberž biezpienu, pievieno sarīvētu sieru, olu baltumus, ķiploku, garšvielas. Izņem auzu pārslu pamatni un pārlej pāri pamatnei. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep gatavu (kamēr nedaudz apbrūnē) ~ 170 grādos.
Uzturvērtība visam pīrāgam (1210 gr)
OB = 145 gr
OH = 96.2 gr
T = 38.2 gr
Kcal = 1368
Labdien! Kāds ir Jūsu viedoklis par kukurūzas, auzu un griķu miltu lietošanu uzturā? Cik daudz un bieži tas būtu atbalstāms? Jūs savās receptēs izmantojat, galvenokārt, prosu un auzu pārslas. Paldies!
Jesss! Beidzot esmu atradusi diētiskas picas!
Priecaajos,ka noderees:)
Labdien! Sapriecājos par diētiskajām picām. Tas izklausās reāli – 10 dienas ēst tikai picas. Bet jautājums, vai šādi ēdot var nomest liekos kg? Vai drīkst ko papildus ēst? Kāds ir ēšanas režīms, pēc plkst. 18.00 drīkst ēst?
Zane, katram no mums ir savs vecums, augums, svars. Es nevaru konkrēti atbildēt par Jums: jo nepazīstu taču Jūs! Un fiziskās aktivitātes: vienam vairāk, otram mazāk, trešajam vispār nav. No tā visa arī izriet, cik daudz mēs katrs drīkstam ēst, lai nepieņemtos svarā, vai , lai tievētu. Vai ēdot šīs picas var notievēt? Var. Vienas picas uzturvērtība ir vidēji 1500 kcal.Tas ir vidējais statistiskais cipars, kuru ievērojot, var zaudēt svaru. Bet, lai zinātu precīzāk, vispirms aprēķiniet, cik kcal dienā Jums pienākas, ja gribiet tievēt: https://www.edunsporto.lv/2015/11/kermena-masas-indeksa-un-uztura-kalkulators/, tad ar;i redzēsiet, vai bez picas (zinot tās kopējho uzturvērtību) variet atļauties vēl kaut ko papildus ēst.
Par neēšanu pēc 18: atkārtošos jau 100-o x: NAV BŪTISKI, CIKOS JŪS ĒDIET: GALVENAIS IR DIENAS LAIKĀ UZŅEMTO KCAL DAUDZUMS. Ja līdz plkst 18.00 Jūs esiet apēdusi tikai, teiksim, 900 kcal, tad protams, jūs variet ēst kaut vau plkst.19, 20 vai 22.00!
Jāievēro princips: neēst 2h pirms gulētiešanas, tas arī viss.
Cik ilgi jāmērcē auzu pārslas, lai sanāktu laba pamatne?!
Es ielieku uz 2 minūtēm mikroviļņu krāsnī. Bet tā, kādas minūtes 20-30 būs ok.
Cik liels (ml) ir proteīna kausins? Gribētu to aizstāt,bet nezinu tilpumu.
Vidēji 30-35 gr.
Paldies liels!
Kādu fetas sieru Jūs izmantojat? Paldies! (Vai cik tajā kcal?)
Es tagad īsti nepateikšu.Skatos, protams, pēc iespējas liesāku.