Gaileņu – kāpostu sacepums ar rīsiem
Sastāvdaļas
100 gr brūnie rīsi
400 gr kāposts
300 gr gailenes
250 gr vājpiena biezpiens
3 olas
100 gr olu baltums
1 sīpols
1 burkāns
100 gr siers Spēkavīrs (vai jebkurš cits liesāks siers)
Pagatavošana
Rīsus apvāra, gailenes sacep (es sautēju pannā zem vāka) ar sīpoliem. Kāpostu, burkānu, sieru sarīvē. Sajauc apceptās gailenes ar pārējām sastāvdaļām, masu lej formā un cep cepeškrāsnī apmēram 170 grādos, kamēr apbrūnē virsma.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 9.8 gr
OH = 8.5 gr
T = 2.4 gr
Kcal = 97
Visa sacepuma uzturvērtība (1315 gr)
OB = 130 gr
OH = 113 gr
T = 33 gr
Kcal = 1277
Ļoti labi, kur gailenes, tur pats labākais
Ja negaršo kāposti, ar ko labak aizvietot?
Ar jebkuriem citiem dārzeņiem, kas garšo…?