Gaileņu plātsmaize
Sastāvdaļas
100 gr prosa
500 gr olu baltums
350 gr vājpiena biezpiens
245 gr gailenes
125 gr sīpols
200 gr paprika
200 gr Tējas siers ar garšvielām
200 gr marinēts gurķis
1 tējkarote cepamais pulveris
sāls, melnie pipari, garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
Prosu apvāra. Atdzesē. Gailenes ar sīpolu izsautē pannā zem vāka. Smalki sagriež papriku, gurķi. Sarīvē sieru. Olu baltumiem pievieno biezpienu, 3 olas un sablendē. Pievieno gailenes ar sīpoliem, papriku, marinētu gurķi. Visu sajauc un lej pannā (es izmantoju cepamo papīru). Liek cepeškrāsnī un cep gatavu ~ 1h, ~ 170 grādos.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 9,8 gr
OH = 5,2 gr
T = 2,1 gr
Kcal = 83
Vai tā ir taisnība, kad ēst gailenes vakariņās nav ieteicams, jo tās ilgi nepārstrādājas kunģī?
Tā esmu dzirdējusi, bet vai tas nav mīts – nepateikšu.
Paldies! Iznāca ļoti garšīgs
Varu tikai piekrist-man un maniem ciemiņiem ar ļoti garšoja!:)