Sacepums ar lasi
Sastāvdaļas
100 gr brūnie (vai basmati rīsi)
700 gr lasis (vai forele)
1200 gr olu baltums
250 g paprika (krāsainas)
100 gr puravs
100 gr sīpols
320 gr kabacis
385 gr brokolis
bazilika lapiņas
130 gr 10% siers (nopērkams RIMI un c/tirgū)
400 gr Grieķu jogurts
100 gr kūpināts alus siers (nopērkams RIMI, pievienoju aromātam un garšai)
Garšvielas, citronpipari, ķiplokpipari, dilles
Pagatavošana
Rīsus nedaudz apvāra. Dārzeņus sasmalcina, lasi sagriež mazos gabaliņos. Sierus sarīvē. Sajauc sasmalcinātos dārzeņus, kūpināto sieru, lasi, pievieno olu baltumus. Masu lej uz plāts. Pa virsu pārkaisa citronpiparus. Liek cepeškrāsnī un 220 grādos “aprauj” apmēram 15 minūtes. Sajauc 400 gr jogurta ar 100 gr 10 % sarīvēto sieru, ķiplokpipariem. Izņem plāti un pārlej masu pāri, liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep ~ 170-180 grādos gatavu.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 10,7 gr
OH = 3,9 gr
T = 3,4 gr
Kcal = 91
Sanāca lieliski un gardi jo gardi
PALDIES!
Luudzu, man prieks, ka izdevaas!!!:)))
10 minutes lielajos grādo, bet cik minutes mazajos?
Nevarēšu pateikt. Jau daudzas reizes esmu uzsvērusi, rakstījusi, ka diemžēl gatavojot, es nekad neskatos pulkstenī – bet vizuāli, citreiz viegli pieskatoties ar pirkstu galiem (vai cepumam virsma stingra) izvērtēju, vai ēdiens ir gatavs. Tāds, nu tas man ir – tas mans netikums.
Paldies, bet tiešām 1200 grami olu baltums?Tas ta ir 1 kg Kā izmantojiet dzeltenumu?
Veikalos ir nopērkams 1kg tīrs olu baltums.Un olu dzeltenumi nav jāmet ārā. Jūs variet likt uz pusi mazākus daudzumus-man sanāk cept lielu porciju.
Kur tos rīsus liek?Receptē pazuda.
Paldies,rit taisīšu
Kā tad pazuda? Nekur nepazuda: apvārīja tos, pirms pievienoja pārējos ingredientus:)
Paldies par recepti, labākais sacepums kādu esmu pagatavojusi, tikai man laikam cepeškrāsns jānomaina jo es cepu 225 grādos un arī prosas biezpiena siera cepumiņus cepu 225 nevis 175 grādos, laikam jāmaina tā plīts?
Paldies,Jums, Zane! Ar tām plītīm nav viennozīmīgi. Tās ir diezgan atšķirīgas temperatūras ziņā. Tādēļ, es pat bieži nerakstu tos grādus…;)