Picture 048 Picture 049 Picture 051 Picture 053 Picture 055 Picture 058Sastāvdaļas
100 gr brūnie (vai basmati rīsi)
700 gr lasis (vai forele)
1200 gr olu baltums
250 g paprika (krāsainas)
100 gr puravs
100 gr sīpols
320 gr kabacis
385 gr brokolis
bazilika lapiņas
130 gr 10% siers (nopērkams RIMI un c/tirgū)
400 gr Grieķu jogurts
100 gr kūpināts alus siers (nopērkams RIMI, pievienoju aromātam un garšai)
Garšvielas,  citronpipari, ķiplokpipari, dilles

Pagatavošana
Rīsus nedaudz apvāra. Dārzeņus sasmalcina, lasi sagriež mazos gabaliņos. Sierus sarīvē. Sajauc sasmalcinātos dārzeņus, kūpināto sieru, lasi, pievieno olu baltumus. Masu lej uz plāts. Pa virsu pārkaisa citronpiparus. Liek cepeškrāsnī un 220 grādos “aprauj” apmēram 15 minūtes. Sajauc 400 gr jogurta ar 100 gr 10 % sarīvēto sieru, ķiplokpipariem. Izņem plāti un pārlej masu pāri, liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep ~ 170-180 grādos gatavu.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 10,7 gr
OH = 3,9 gr
T = 3,4 gr
Kcal = 91