Picture 027 Picture 029Picture 034

Picture 033

 

 

 

 

 

Sastāvdaļas pamatnei

200 gr pilngraudu auzu pārslas
600 gr vājpiena kefīrs
100 gr vājpiena biezpiens
3 olas
nedaudz sāls, ķiplokpipari

Pa virsu

200 gr 10 % siers
120 gr Džiugas siers (vai jebkurš cits asāks siers)
250 gr vājpiena biezpiens
600 gr olu baltums
Garšvielas, ķimenes, nedaudz sāls

Pārkaisīšanai

50 gr Bazilika siers

Pagatavošana

Auzu pārslas uzbriedina paniņās vai vājpiena kefīrā. Sierus sarīvē.Uzbriedinātām auzu pārslām pievieno olas un saberztu biezpienu. Samaisa. Liek uz cepamās plāts, kur ieklāts cepamais papīrs. Pa virsu pārkaisa sjauktus:  marinētos gurķus, papriku, puravus. Sajauc sarīvētos sierus  un olu baltumus. Masu pārlej pāri auzu pārslu pamatnei. Liek cepties ~ 170 grādos. Kad gatavs, izslēdz krāsni, pārkaisa sarīvētu bazilika sieru un ļauj sieram izkust.

Uzturvērtība 100 gr

OB = 13,5 gr
OH = 6,0 gr
T = 3,3gr
Kcal = 112